TRS nigella sėklos yra švelnaus pipirų skonio ir naudojamos kario mišiniuose, barstomos ant bulvių ar sviestinių daržovių. Jomis taip pat galima paskaninti naano duoną.
Juodgrūdės pasižymi išskirtiniu aromatu ir dažniausiai vartojamos miltiniuose kepiniuose (duona, blynai, paplotėliai...). Taip pat tinka pikuliams ir daržovių patiekalams pagardinti.
TRS Kalonji yra tamsesnės ir saldesnės nei įprasta jeera (kuminai). Jos pasižymi riešutų, žemės aromatu ir ypač naudojamas sodriems Šiaurės Indijos kario patiekalams, tokiems kaip "shahi panner" ir "kurma", dedamas į duoną arba troškinamas su ryžiais, kad įgautų išskirtinį kvapą. Dėl egzotiško skonio naudojamas nedidelis kiekis. Prieš naudojimą sausai paskrudinus, jos skonis dar labiau sustiprėja.
Kad juodgrūdės aromatas pilnai atsiskleistų, prieš dedant į patiekalą ji paskrudinama karštuose riebaluose. Jei nėra kitokių nurodymų, naudokite vieną šaukštelį juodgrūdės 3-4 porcijoms.
Juodųjų svogūnų sėklos, dar vadinamos kalonji arba nigella sėklomis, yra įprastas prieskonis, naudojamas Indijos, Artimųjų Rytų ir Šiaurės Afrikos virtuvėse. Apskritai juodųjų svogūnų sėklos yra universalus prieskonis, kurį galima naudoti įvairiuose patiekaluose, kad suteiktų unikalų skonį ir aromatą.
Juodųjų svogūnų sėklos yra juodos spalvos ir pasižymi žemišku riešutų ir pipirų skoniu. Jie ypač tinka chalamadoms, šviežioms salotoms, kepiniams, pikantiškiems suktinukams, daržovių ir ankštinių daržovių patiekalams arba įvairiems padažams pagardinti. Turi daug baltymų, kalcio, fosforo ir geležies.
Sėklos pasižymi maloniu muskato riešuto aromatu ir šiek tiek aštriu, pikantišku skoniu. Naudojimas panašus į juodųjų pipirų. Maltos sėklos praranda aromatą. Taip pat pasižymi antioksidaciniu poveikiu.
Maistinė vertė 100g:
Energinė vertė: 83,7 Kj / 20 Kcal
Baltymai - 0,9 g
Riebalai - 0,9 g, iš jų sočiųjų riebalų rūgščių - 0g
Angliavandeniai - 9g, iš jų cukraus - 0 g
Maistinės skaidulos - 2,3 g
Sudedamosios dalys: nigella sėklos.
Laikymo sąlygos: laikyti sausoje, vėsioje vietoje.
Alergenai: produkte gali būti sojos pėdsakų.