Pasižymi stipriu anyžių skoniu ir aromatu, panašiu į saldymedžio, naudojami daugelyje kiniškų prieskonių mišinių. Ypač tinka saldiems patiekalams ir gėrimams.
Žvaigždinis anyžius - tai prieskonis, savo skoniu labai panašus į anyžių, gaunamas iš vidutinio dydžio Vietnamo šiaurės rytuose ir pietvakarių Kinijoje augančio visžalio medžio Illicium verum žvaigždės formos perikarpų.
Žvaigždinis anyžius yra labai aromatingas Azijos virtuvės prieskonis, pasižymintis saldžiai aštriu saldymedžio skoniu, panašiu į anyžių. Jo dažnai dedama į sriubas, troškinius ir troškinimo sultinius, kuriems suteikia saldų saldymedžio pipirų skonį. Galite sumalti visą žvaigždanyžį ir leisti visiškai atsiskleisti išskirtiniam skoniui. Žvaigždinis anyžius yra svarbi penkių prieskonių mišinio - kinų prieskonių mišinio, kuris visame pasaulyje naudojamas kaip prieskonis, sudedamoji dalis. Žvaigždinis anyžius taip pat gali būti naudojamas kaip paukštienos (pvz., Pekino anties) marinatų sudedamoji dalis ir kaip pho sriubų ar mėsos patiekalų prieskonis.
Žvaigždinis anyžius gali būti malamas arba dedamas visas, taip pat labai tinka kaip žolelių arbatų sudedamoji dalis. Jis turi raminamąjį virškinimą gerinantį poveikį.
Maistinė vertė 100g:
Energinė vertė: 2890 kj / 333 kcal
Riebalai: 14.28g
Angliavandeniai: 52.38g
Skaidulinės medžiagos: 14.28g
Baltymai: 19.04g
Sudedamosios dalys: visas žvaigždinis anyžius
Alergenai: NA
Laikymo sąlygos: Laikyti vėsioje ir sausoje vietoje.