Juodasis kardamonas dažnai naudojamas indų, kinų ir vietnamiečių patiekaluose. Skirtingai nuo žaliųjų kardamonų, kurie dažnai naudojami saldiems patiekalams, juodieji kardamonai naudojami troškiniams ir kariui gaminti.
Gaivaus skonio prieskonis. Juodieji kardamonai nėra tokie saldūs, kaip žalieji. Puikiai tinka kariui, troškiniams gaminti. Juodieji kardamonai išsiskiria intensyviu skoniu ir kvapu. Suteikia ypatingą prieskonį aštriems patiekalams.
Intensyvaus skonio ir kvapo.
Juodasis kardamonas, dar vadinamas "Begal cardamom" arba ruduoju kardamonu, yra ypatingas prieskonis, pasižymintis stipriu ir ryškiu dūminiu aromatu. Juodasis kardamonas yra didesnio dydžio ir skiriasi nuo žaliojo kardamono tiek aromatu, tiek naudojimu. Juodasis kardamonas yra garam masala sudedamoji dalis ir plačiai naudojamas ruošiant dal, sriubas, sultingas mėsos, tandoors ir daržovių patiekalus, taip pat saldumynus, pavyzdžiui, ryžių pudingą, arbatą ir net kavą.
Naudojimas: Gamindami karį ar ryžius įdėkite į puodą 1-2 kardamonų ankštis. Intensyvus juodųjų kardamonų skonis ir aromatas paskanins patiekalą.
Sudėtis: Juodieji kardamonai, nesmulkinti.
Laikymo sąlygos: laikyti sausoje, vėsioje vietoje.
Alergenai: produkte gali būti sojos pėdsakų.
Gamintojas: TRS Wholesale Co. LTD., Didžioji Britanija