Katalogas
Džiovinti ožragių lapeliai Kasoori Methi, MDH, 100g
Prekės ženklas: MDH (Mahashian Di Hatti)
Veganiška Veganiška
Džiovinti ožragių lapeliai Kasoori Methi, MDH, 100g
  • Džiovinti ožragių lapeliai Kasoori Methi, MDH, 100g

Džiovinti ožragių lapeliai Kasoori Methi, MDH, 100g

Prekės ženklas: MDH (Mahashian Di Hatti)
Veganiška Veganiška

Ožragės lapai yra senas indiškas prieskonis, savo aromatu primenantis lovage (Maggi).

Jie naudojami, pavyzdžiui, tipiškoje plokštainio duonoje arba įvairiuose kario patiekaluose.

Tinka sriuboms ir daržovių patiekalams pagardinti. Galima sutrinti ir pabarstyti prieš pateikiant ant stalo. Taip pat tinka duoniniams gaminiams.

495 €

Pirkdami šią prekę Jūs galite gauti 4 lojalumo taškų lojalumo taškų. Jūsų krepšelyje iš viso bus 4 lojalumo taškų , kuriuos galėsite konvertuoti į nuolaidų kodą, kurio vertė 0,12 €.

Prieinamumas: Laikinai neturime
Prekės kodas: A-279
Laikinai neturime


Kasoori Methi - tai aromatingi džiovinti ožragės lapai. Šie džiovinti lapai naudojami indiškiems kario patiekalams suteikti gražų ir išskirtinai puikų aromatą. Kasoori methi lapai taip pat naudojami kaip indiškos duonos, pavyzdžiui, methi paratha, įdaras.

Ožragė (Shambhala, Fenugreek), dar vadinama meti, yra augalas, auginamas ir dėl lapų, ir dėl prieskonių, pagamintų iš sėklų. Ožragė auga lauke nuo rytinio Viduržemio jūros regiono iki Kinijos. Ji auginama visame pasaulyje. Pavadinimas ožragė arba foenum-graecum kilęs iš lotynų kalbos, reiškiančios graikišką šieną.

Ožragės naudojami ir lapai, ir sėklos. Geltonosios rombinės ožragės sėklos (shambhala) dažnai naudojamos ruošiant marinuotus agurkus, kario miltelius ir pastas, dažnai sutinkamos Indijos subkontinento ir Tailando virtuvėje. Jauni ožragės lapai ir ūgliai yra žali, švieži arba džiovinti ir naudojami įvairiems patiekalams aromatizuoti. Džiovinti lapai yra aštraus skonio ir stipraus būdingo kvapo, todėl juos reikia naudoti atsargiai.

Jemene tai yra pagrindinė kvapioji medžiaga ir sudedamoji dalis, dedama į nacionalinį patiekalą Saltah. Ožragė taip pat yra viena iš keturių žolelių, naudojamų Irano Ghormeh Sabzi recepte. Džiovinti ožragės lapai (vadinami kasuri methi) naudojami Indijos ir Pakistano dalų patiekaluose, įskaitant Bengalijos prieskonių mišinį panch phoron.

Ožragė dažnai naudojama gaminant prieskonius dirbtiniams sirupams.

Indijoje ožragė, sumaišyta su jogurtu, naudojama kaip plaukų skalavimo priemonė. Žodis ožragė amharų kalboje yra abesh, kuris dažnai naudojamas kaip natūralus augalinis vaistas diabetui gydyti. Jis taip pat kartais naudojamas kaip ingredientas gaminant sviestą (amharų k. qibe) – panašiai kaip indiškas ghee. Turkijoje, kur ožragė vadinama „semen“, ji vartojama karštojoje pastirmoje.

Neseniai ožragėje atrado kai kuriuos panaudojimo būdus kultūrizme, nes gali būti, kad ji gali padėti paskatinti testosterono gamybą, nors įrodymų apie tai mažai.

Naudojimas: tinka sriuboms ir daržovių patiekalams pagardinti. Galima sutrinti ir pabarstyti prieš pateikiant ant stalo. Taip pat tinka duoniniams gaminiams.

Sudėtis: nesmulkinti džiovinti ožragių lapeliai.

Alergenai: supakuota aplinkoje, kurioje laikomi žemės riešutai, sezamo sėklos, gliuteno turintys produktai, kviečiai, pieno milteliai, soja ir garstyčios.

Kilmės šalis: Indija

Laikymo sąlygos: laikyti sausoje, vėsioje vietoje

Geriausia iki: žiūrėti ant pakuotės

Kilmės šalis:
Indija
Gamintojo šalis:
Indija
Svoris / Kiekis:
100 g
Ajurveda24 rekomenduoja
Laikinai neturime
Laikinai neturime
Laikinai neturime