Česnakai vartojami tiek šaltuose, tiek šiltuose patiekaluose.
Jo galima dėti į aromatingo skonio patiekalus, pavyzdžiui, česnakines bagetes, česnakinius padažus ar tzatziki.
Kaip prieskonis, česnakas sustiprina skonį ir gali būti derinamas su keptais ir troškintais patiekalais, žuvimi ar troškiniais.
Iš dehidratuotų česnakų pagaminti česnakų milteliai turi ne tokį aštrų, agresyvų ir aiškiai kitokį skonį, mažiau saldumo. Jie naudojami su tokiais maisto produktais kaip ant grotelių kepta vištiena, makaronai ir pica, popkornų užpilai, visų rūšių mėsos įtrinimas ir puikus daržovių pagardas.
Česnakų milteliai yra tinkama šviežių česnakų alternatyva. Vietoj 2 vidutinių skiltelių šviežio česnako naudokite ½ arbatinio šaukštelio. Juo gardinamos sriubos, mėsos ir daržovių patiekalai, kai reikia šviežio česnako.
Maistinė vertė 100g:
Energinė vertė: 331Kcal / 1384 kcal
Baltymai: 17g
Riebalai: 0,7 g, iš jų sočiųjų riebalų rūgščių - 0,2 g
Angliavandeniai: 73g, iš jų cukraus - 2,4 g
Maistinės skaidulos - 9 g
Sudedamosios dalys: džiovintų česnakų milteliai.
Alergenai: Supakuota aplinkoje,kurioje laikomi žemės riešutai, sezamo sėklos, gliuteno turintys produktai, kviečiai, pieno milteliai, soja ir garstyčios.
Laikymo sąlygos: laikyti sausoje, vėsioje vietoje
Geriausia iki: žiūrėti ant pakuotės