Aguonų sėklos tinka įvairioms kulinarinėms reikmėms. Jos naudojamos kaip pasta arba visos, pavyzdžiui, kaip prieskonis, tirštiklis arba garnyras.
Sėklose yra daug skaidulinių medžiagų, B grupės vitaminų ir folio rūgšties.
Baltųjų aguonų sėklos yra aukštos kokybės produktas, puikiai tinkantis įvairiems patiekalams suteikti išskirtinio skonio ir tekstūros. Šios švelnios, šiek tiek saldžios sėklos yra populiarus indų virtuvės ingredientas, naudojamas masala, čatniui, įvairių rūšių duonai ir kepiniams. Baltosios aguonos taip pat vertinamos dėl jų naudingumo sveikatai, įskaitant baltymų, kalcio ir skaidulų kiekį. TRS aguonų sėklos kruopščiai atrenkamos siekiant užtikrinti geriausią kokybę ir šviežumą, todėl jos būtinos bet kurioje virtuvėje, kurioje eksperimentuojama su Azijos skoniais.
Iš jų gaminami pyragai, pyragaičiai, įdarai, glazūra ar košė.
TRS baltųjų aguonų sėklos turi keletą kulinarinių paskirčių: jas galima sumalti į pastą arba naudoti sveikas, kaip prieskonį, tirštiklį ar garnyrą.
Sėklos yra gausus skaidulinių medžiagų šaltinis, turi vitamino B ir folio rūgšties. Jos padeda didinti organizmo atsparumą. Turi skausmą malšinančių junginių.
Maistinė vertė 100g:
Energinė vertė / kalorijos: 2200kJ / 525 kcal
Riebalai: 42g, iš jų sočiųjų riebalų rūgščių: 4.5g
Angliavandeniai: 28g, iš jų cukrų: 3g
Skaidulinės medžiagos: 20 g
Baltymai: 18 g
Sudedamosios dalys: baltopsios aguonų sėklos
Alergenai: netinka alergiškiems sėkloms ir riešutams žmonėms
Laikymo sąlygos: Laikyti vėsioje ir sausoje vietoje.