Nesmulkinti juodieji pipirai ilgiau išlaiko savo išskirtinį aromatą ir skonį, palyginti su maltais.
Tai labai populiarus prieskonis visame pasaulyje.
Juodieji pipirai - tai Piperaceae šeimos žydintys vynmedžiai, auginami dėl vaisių, vadinamųjų pipirų grūdelių, kurie paprastai džiovinami ir naudojami kaip prieskoniai ir pagardai.
Švieži ir visiškai subrendę vaisiai yra apie 5 mm skersmens, tamsiai raudoni, su viena sėkla.
Juodieji pipirai - bene populiariausias pasaulyje prieskonis. Šie juodieji pipirai grūdeliais pasižymi išskirtiniu šviežiu ir aštriu skoniu. Jie gali būti malami, taip pat tinka patiekalams skaninti. Nesmulkinti juodieji pipirai ilgiau išlaiko savo išskirtinį aromatą ir skonį, palyginti su maltais. Tai aromatinė stimuliuojanti medžiaga, taip pat palengvinanti virškinimą. Juodieji pipirai gali būti vartojami sveiki arba lengvai sumalti pipirų malūnėlyje ar grūstuvėje, kad gautųsi švieži milteliai.
Juodieji pipirai - tai nesmulkinti pipirų grūdeliai, kurių aromatas atsiskleidžia malant. Juodieji pipirai kilę iš Pietų Indijos ir nuo senų laikų žinomi kaip prieskoniai. Juodieji pipirai, palyginti su baltaisiais, yra aromatingesni ir stipresnio skonio. TRS juodieji pipirai (sveiki) yra universalus prieskonis, kurį galima naudoti patiekalams su mėsa, jūros gėrybėmis, makaronais ir ryžiais. Azijoje juodųjų pipirų padažas labai populiarus wok patiekalams su mėsa. Singapūre juodieji pipirai mielai naudojami juodųjų pipirų krabams ruošti. Indijoje juodaisiais pipirais gardinami ne tik mėsos patiekalai, bet ir pappadumai (kepta plokščia duona).
Sudedamosios dalys: nesmulkinti juodieji pipirai
Alergenai: supakuota patalpose, kuriose tvarkomi kiti salierai ir garstyčios.
Laikymo sąlygos: Laikyti vėsioje ir sausoje vietoje.