Minkšti ir purūs sklindžiai. Be pridėtinio cukraus, nes saldumo suteikia bananai. Su gardžiomis uogomis, kurios suteikia lengvos rūgštelės. Pagardinti natūraliu jogurtu ir lašeliu medaus. Tai tobuli pusryčiai šiltą vasaros dieną.
Kvietinius miltus galite pakeisti grikių miltais, bus skanu, maistinga ir be glitimo. Šilauoges galima keisti mėlynėmis, braškėmis.

  • Ingredientai:
  • 2 maži bananai
  • 120 g miltų
  • 180 ml augalinio pieno
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 1 a.š. malto cinamono
  • 1/2 a.š. sodos
  • 1 a.š. acto
  • 1/2 stiklinės šilauogių
  •  
  • Gaminimo eiga:
  • 1. Sumaišome augalinį pieną su actu.
    2. Miltus sumaišome su druska, kepimo milteliais, soda ir cinamonu.
    3. Bananus sutriname šakute arba maisto smulkintuvu.
    4. Bananų tyrę sumaišome su augaliniu pienų.
    5. Sujungiame dvi mases ir užmaišome tešlą. Įmaišome aliejų. Įmaišome uogas.
    6. Sklindžius kepame įkaitintoje keptuvėje uždengus dangčiu (galite kepti su aliejumi arba sausoje keptuvėje).