Garam Masala milteliai gaunami sumaišius kelis maltus prieskonius. Jis taip pat paprastai vadinamas šiltuoju arba aštriuoju prieskoniu.
Tai subtilus įvairių prieskonių mišinys ir labai populiarus prieskonis, naudojamas indiškoje virtuvėje.
Garam masala išvertus iš hindi kalbos pažodžiui reiškia "aštrūs prieskoniai" ir yra aštrus indiškas prieskonių mišinys, sudarytas iš kmynų, kalendros, muskato riešuto, juodųjų pipirų, kardamono, gvazdikėlių, cinamono lazdelių ir lauro lapų. Indijos Garam Masala yra aštraus ir pikantiško skonio, šilto aromato. Garam Masala yra svarbi daugelio indiškų patiekalų, tokių kaip vištienos tikka, avinžirnių karis, ėrienos balti, ėrienos dopiaza ir t. t., sudedamoji dalis. Šie garam masala prieskoniai sustiprina kelių skirtingų rūšių kario patiekalų mėsos skonį ir aromatą.
Garam masala tinka beveik visiems patiekalams - suteikia jiems ypatingą gardų aromatą, garsinantį indų virtuvę visame pasaulyje. Jos tiesiog galite truputį užbarstyti, kai patiekalas beveik pagamintas.
Maistinė vertė 100g:
Energinė vertė 1493 kj / 361 kcal
Riebalai: 17.7 g, iš jų sotieji riebalai: 0.97 g
Angliavandeniai: 57.85 g, iš jų cukrus: 1.38 g
Skaidulinės medžiagos: 41.58 g
Baltymai: 13.44 g
Druska: 0.138 g
Sudedamosios dalys: kalendra, kuminai, kvapieji pipirai, muskatas, paprika, kardamonas, gvazdikėliai, pankolis, lauro lapai.
Alergenai: Sudėtyje pažymėti paryškintai. Supakuota aplinkoje,kurioje laikomi žemės riešutai, sezamo sėklos, gliuteno turintys produktai, kviečiai, pieno milteliai, soja ir garstyčios.
Laikymo sąlygos: laikyti sausoje, vėsioje vietoje
Geriausia iki: žiūrėti ant pakuotės