Kanapių aliejus gaunamas iš sėjamųjų kanapių (lot. Cannabis sativa) sėklų.
Kanapių sėklos nuo seno žinomos kaip vertingas maisto produktas, plačiai vartojamas slavų šalyse ir Rytų kraštuose, ypač per gavėnią.
Kanapių sėklos yra vertingas maistingųjų medžiagų šaltinis, nes jose yra įvairių aminorūgščių, skaidulų, taip pat vertingų nepakeičiamųjų riebalų rūgščių Omega 3 ir Omega 6.
Kanapių aliejus gaunamas iš sėjamųjų kanapių (lot. Cannabis sativa) sėklų. Kanapių sėklos nuo seno žinomos kaip vertingas maisto produktas, plačiai vartojamas slavų šalyse ir Rytų kraštuose, ypač per gavėnią. Kanapių sėklos yra vertingas maistingųjų medžiagų šaltinis, nes jose yra įvairių aminorūgščių, skaidulų, taip pat vertingų nepakeičiamųjų riebalų rūgščių Omega 3 ir Omega 6. Maisto produktai, kurių sudėtyje yra kanapių sėklų, vis dažniau siūlomi ir Vakarų šalyse, kur jie apibūdinami kaip superьфшыефы, taip pabrėžiant jų pranašumą prieš kitus maisto produktus. Kanapių aliejus taip pat tik neseniai pradėjo užimti svarbią vietą sveikatingumo produktų nišoje, tačiau jis labai įtikinamai ir ilgam prisistatė, nes Omega 3 riebalų rūgščių trūkumas vakariečių mityboje verčia ieškoti naujų, natūralių šių vertingų riebalų rūgščių šaltinių.
Naudojimas:
Kanapių aliejus yra tamsiai žalios spalvos, švelnaus skonio ir sėklų aromato. 15 ml (1 valgomasis šaukštas) kanapių aliejaus žmogaus organizmui gali suteikti reikiamą dienos nepakeičiamųjų riebalų rūgščių kiekį. Kartu kanapių aliejus gali būti naudojamas mitybinei mitybos vertei padidinti, jo dedant į salotas, košes, sriubas. Šio aliejaus negalima kaitinti.