Universalus prieskonių mišinys Garam Masala, ekologiškas, Seyfried, 50g
"Garam Masala" yra klasikinė "Masala" - ypač vertinami prieskonių mišiniai. Garam Masala, kaip ir karis, puikiai tinka su daržovėmis, dal ir kitais egzotiškais patiekalais, suteikdama jiems ypatingą egzotišką skonį.
„Garam Masala“ - šiaurės Indijos virtuvei būdingas 11 prieskonių mišinys. Suteikia aromato daržovių, ankštinių, mėsos patiekalams. Retas mišinys be svogūno ir česnako.
GARAM masala tinka beveik visiems patiekalams - suteikia jiems ypatingą gardų aromatą, garsinantį indų virtuvę visame pasaulyje. Jos tiesiog galite truputį užbarstyti, kai patiekalas beveik pagamintas.
Be konservantų. Be skonio stipriklių. Be dirbtinių dažiklių.
Milteliai dedami į patiekalą jį bebaigiant gaminti.
Sudedamosios dalys: Kmynai*, kalendra*, juodieji pipirai*, kardamonas*, pankolis*, imbieras*, cinamonas*, žvaigždinis anyžius*, Macis*, muskatas*, gvazdikėliai*, lauras*.
*iš sertifikuotų ekologinių ūkių.
Alergenai: Sudėtyje pažymėti paryškintai. Supakuota aplinkoje,kurioje laikomi žemės riešutai, sezamo sėklos, gliuteno turintys produktai, kviečiai, pieno milteliai, soja ir garstyčios.
Kilmės šalis: ne ES
Laikymo sąlygos: laikyti sausoje, vėsioje vietoje
Grynasis kiekis: 50 g
Geriausia iki: žiūrėti ant pakuotės
Gamintojas: Seyfried, Vokietija
--------------------------
Ryžiai su daržovėmis (receptas). 1 puodelį ryžių nuplaukite, nusausinkite koštuve. Puode įkaitinkite truputį aliejaus ar lydyto sviesto, įberkite 1 šaukštelį GARAM masalos. Po kelių sekundžių sudėkite gabaliukais supjaustytą papriką, pakepinkite pusę minutės. Suberkite 2 puodelius smulkiai pjaustytų daržovių (morkų, žiedinių kopūstų, ankštinių pupelių ar kt.) ir maišydami kepkite 4-5 minutes. Suberkite ryžius, dar pamaišykite. įpilkite 2 puodelius vandens, įberkite 1 šaukštelį druskos, vėl išmaišykite, užvirkite. Sumažinę ugnį virkite dar 12-20 minučių (priklausomai nuo ryžių rūšies), kol ryžiai sugers visą vandenį, taps minkšti bei purūs. Po 5 minučių išpurenkite ryžius šakute. Tinka pagardinti žaliais žirneliais ar citrinų skiltelėmis.