1. Į didelį dubenį beriame miltus, avižinius dribsnius, kepimo miltelius, imbierą, cinamoną ir permaišome. 2. Į miltų-dribsnių mišinį dedame smulkiai tarkuotas morkas, riešutus ir sėklas. Ir vėl permaišome.
3. Lydytą sviestą gerai išmaišome su sirupu. 4. Sviestą pilame į miltų mišinį ir užmaišome tešlą.
5. Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi ir formuojame sausainius.
6. Sausainius kepame iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 12-15 minučių.
7. Atvėsiname ant grotelių.
Pastabos:
1. Stiklinė 250 ml. 2. Sėklas ir riešutus galite imti mėgstamiausius. 3. Dalį šviesių kvietinių miltų galite pakeisti viso grūdo, kukurūzų, sorų ar kitokiais miltais.
4. Kvietinius miltus galite pakeisti mišiniu be glitimo.