Jeigu nemėgstate briuselio kopūstų, pabandykite pagaminti juos taip. Tobulas skonių derinys. 

  • Ingredientai:
  • 500 g briuselio kopūstų
  • 2 v.š. balzamino acto
  • 2 v.š. klevų sirupo
  • 5 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 2 skiltelės česnako
  • 50 g džiovintų spanguolių
  • Žiupsnis druskos
  • Granatas
  • Pinijų riešutai
  •  
  • Gaminimo eiga:
  • 1. Kopūstus nuplauname. Jei reikia nuimame viršutinius lapelius. 
  • 2. Marinatui sumaišome balzaminį actą, aliejų, klevų sirupą, išspaustą arba smulkiai sutarkuotą česnaką bei druską. 
  • 3. Į nedidelį kepimo indą dedame kopūstus, beriame spanguoles ir apliejame marinatu. Permaišome ir paliekame 30 min.
  • 4. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių ir dedame kepimo indą su kopūstais. Kepame 40 minučių. 3-4 kartus kepimo eigoje maišome. 
  • 5. Apibarstome riešutais, granatų sėklomis ir tiekiame.