Skaniausi ir sveikiausi bulvių traškučiai yra pagaminti namie. Man labiau patiko saldžiųjų bulvių, o mano princesei – tradiciniai.

  • Ingredientai:
  • 1 saldžioji bulvė
    1 bulvė
    Aliejus
    1/4 a.š. maltos kalendros
    1/4 a.š. malto kumino
    Druska pagal skonį
    Žiupsnis asafetidos
  •  
  • Gaminimo eiga:
  • 1. Bulvės plonai supjaustome ir dedame į dubenį. Pagardiname prieskoniais, druska, įpilame 2 v.š. aliejaus ir gerai permaišome.
  • 2. Bulvės išdėliojame ant grotelių.
  • 3. Kepame iki 165 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-40 minučių.

 

Pastabos: kuo ploniau supjaustysite bulves, tuo trumpiau reikės kepti bei jos bus traškesnės.