Cukinijų derlius pas mus visada gausus (manimi visada pasirūpina draugai). Todėl ką gaminti yra galvos skausmas. Verdu sriubas, darau troškinius, kepu vaflius, pyragus ir skindžius. Šį kartą veganiški cukinijų sklindžiai su obuoliais.
- Ingredientai:
- 800 g cukinijos
2 obuoliai
1 stiklinė miltų
2 v.š. avižinių dribsnių
2 v.š. cukraus
1 a.š. malto cinamono
1/2 stiklinės verdančio vandens
1/4 a.š. druskos
Aliejus arbi ghi kepimui - Gaminimo eiga:
- 1. Avižinius dribsnius užpilame verdančiu vandeniu.
2. Cukiniją ir obuolius sutarkuojame stambia tarka.
3. Į dubenį su cukinija ir obuoliais beriame miltus, cukrų, cinamoną, druską, dedame avižinius dribsnius ir gerai permaišome.
4. Kepame ant įkaitinto aliejaus dedant po šaukštą paruoštos masės.
5. Tiekiame šiltus su grietine.
- Pastabos:
- 1. Stiklinė 250 ml.