Minkšti, pūrus veganiški keksiukai.
- Ingredientai (12 vnt.):
- 90 g obuolių tyrės
- 40 g alyvuogių aliejaus
- 100 g klevų sirupo
- 100 g kokosų pieno (iš skardinės)
- 120 g grikių miltų
- 1 a.š. kepimo miltelių
- 1/2 a.š. malto cinamono
- Žiupsnis druskos
- 50 g graikinių riešutų
- Gaminimo eiga:
- 1. Į dubenį persijojame grikių miltus kartu su kepimo milteliais, cinamonu ir druska.
- 2. Kitame dubenyje gerai permaišome obuolių tyrę, alyvuogių aliejų, kokosų pieną ir klevų sirupą.
- 3. Sujungiame dvi mases (jei tešla gaunasi per tiršta, įpilkite dar kokosų pieno).
- 4. Į tešlą įmaišome sukapotus riešutus.
- 5. Tešlą dedame į sviestu pateptas keksiukų formeles (užpildome 3/4 foremlių).
- 6. Kepame iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-30 min.