Minkšti, kvapnūs ir drėgni keksiukai. 

  • Ingredientai (12 vnt.):
  • 3 kiaušiniai
  • 250 g rikotos
  • 80 g cukraus
  • 60 g tirpinto sviesto
  • 30 g pieno
  • 180 g miltų
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 1 a.š. malto cinamomo
  • 1/2 a.š. vanilės ekstrakto
  • Žiupsnis druskos
  • Šokolado drožlės pagal skonį
  • Sviestas arba aliejus formai patepti
  •  
  • Gaminimo eiga:
  • 1. Miltus sumaišome su kepimo milteliais, druska ir cinamonu.
  • 2. Kiaušinius gerai išplakame su cukrumi. 
  • 3. Dedame rikotą ir išmaišome.
  • 4. Pilame pieną, sviestą ir vanilės ekstraktą. Išmaišome.
  • 5. Beriame miltus ir užmaišome tešlą keksiukams.
  • 6. Įmaišome šokoladą. 
  • 7. Tešlą dedame į keksiukų kepimo formą.
  • 8. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-35 min.