Veganiški sausainiai be glitimo. Minkšti ir labai skanūs.

  • Ingredientai:
  • 200 g avižų miltų
    1/2 a.š. kepimo miltelių
    1/2 a.š. sodos
    Žiupsnis druskos
    1/2 a.š. malto cinamono
    1/4 a.š. malto kardamono
    100 g virtos bolivinės balandos
    200 g morkų
    2 v.š. linų sėmenų
    50 g tirpinto kokosų aliejaus
    70 g klevų sirupo
  •  
  • Gaminimo eiga:
  • 1. Linų sėmenys sumalame ir užpilame 6 v.š. vandens (kambario temperatūros). Paliekame 10 min.
    2. Morkas smulkiai sutarkuojame.
    3. Dubenyje sumaišome visus sausus ingredientus (miltus, prieskonius, sodą, kepimo miltelius, druską ir bolivinę balandą).
    4. Kitame dubenyje permaišome klevų sirupą, kokosų aliejų ir linų sėmenys.
    5. Sujungiame dvi mases ir įmaišome morką.
    6. Ant kepimo popieriumi išklotos skardos šaukštu formuojame sausainius.
    7. Kepame iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-35 min.