Purus, kvapnus ir labai skanus veganiškas obuolių pyragas.
- Ingredientai:
- 240 ml augalinio pieno
- 2 v.š. natūralaus augalinio jogurto
- 1 a.š. obuolių acto arba citrinos sulčių
- 50 g cukraus
- 55 ml aliejaus
- 180 g miltų
- 1 a.š. su kaupu kepimo miltelių
- 1/2 a.š. sodos
- Žiupsnis druskos
- 2 a.š. malto cinamono
- 1 didelis obuolys
- Sauja juodųjų serbentų
- Gaminimo eiga:
- 1. Obuolį supjaustome kubeliais.
- 2. Sumaišome miltus su kepimo miltus su kepimo milteliais, druska, soda ir cinamonu.
- 3. Kitame dubenyje sumaišome visus skystus ingredientus ir cukrų. maišome tol, kol ištirps cukrus.
- 4. Sujungiame mases, įmaišome kubeliais pjaustytą obuolį ir serbentus.
- 5. Tešlą pilame į aliejumi pateptą kepimo formą.
- 6. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40-45 minutes.
- 7. Papuošimui galite supjaustyti vieną obuolį, saują mėgstamų riešutų ir karamelizuoti klevų sirupe.