Traški išorė ir minkštas vidus. Tai fantastiškai skanus užkandis. 

  • Ingredientai:
  • Žiedinis kopūstas
  •  
  • Tešla:
  • 100 g avinžirnių miltų
  • 30 g tapijokos krakmolo
  • 80 g akvafabos
  • 80 g augalinio pieno
  • 20 g aliejaus
  • 20 g citrinos sulčių
  • 1 a.š. kario prieskonių mišinio
  • Žiupsnis druskos
  •  
  • Trupiniai:
  • 70 g migdolų miltų
  • 15 g tapijokos krakmolo
  • Žiupsnis druskos
  • Žiupsnis džiovintų česnakų miltelių
  • 1/2 a.š. kario prieskonių mišinio
  •  
  • Gaminimo eiga:
  • 1. Kopūstą nuplauname ir išskirstome žiedinais.
  • 2. Dubenyje sumaišome avinžirnių miltus su krakmolu ir prieskoniais.
  • 3. Kitame dubenyje sumaišome akvafabą, augalinį pieną ir citrinos sultys.
  • 4. Sujungiame dvi mases ir gerai išmaišome. Pilame aliejų ir išmaišome vėl.
  • 5. Atskirame dubenyje sumaišome visus ingredientus skirtus trupiniams. 
  • 6. Žiedinius kopūstus apvoliojame tešloje, nuvarviname ir apvoliojame trupiniuose. Dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. 
  • 7. Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje (režimas "Konvekcija") 30-35 minutes.
  • 8. Tiekiame su mėgstamu padažu.