Malonaus aromato ir skonio arbata, šiek tiek dvelkianti spanguolėmis. Augalas, dar vadinamas Sudano rože arba karkade, paplitęs Šiaurės Afrikoje, Tailande, Karibų salose, Pietų Amerikoje.

  • Ingredientai:
  • 4 v.š. džiovintų kinrožių
  • 5 gvazdikėliai
  • 1 cinamono lazdelė
  • 5 kvapieji pipirai
  • Žiupsnis maltų muskato riešutų
  • 1,5 l vandens
  •  
  • Paruošimas:
  • 1. Į puodą dedame džiovintas kinrožes ir prieskonius.
  • 2. Įpilame vandenį ir užviriname.
  • 3. Išjungiame, uždengiame ir taip palaikome apie 10 minučių.
  • 4. Arbatą išpilstome į puodelius, pagardiname cukrumi arba medumi bei citrinos griežinėliais.