Labai skanus, sveikatai palankus desertas. 

  • Ingredientai:
  • 3 vidutinio dydžio kriaušės
  • 50 g lazdynų riešutų
  • 50 g džiovintų spanguolių
  • 1 a.š. ryžių miltų
  • 1/2 a.š. malto cinamono
    Žiupsnis malto kardamono
  • 2 a.š. kokosų aliejaus
  • 90 ml apelsinų (obuolių ar kt.) šviežiai spaustų sulčių
  • Medus, sirupas pagal skonį
  • Citrinos sultys
  •  
  • Gaminimo eiga:
  • 1. Kriaušes perpjaname pusiau ir išimame viduriuką (kuo daugiau išpjausite, tuo daugiau įdaro tilps). Apšlakstome citrinos sultimis. 
  • 2. Riešutus sukapojame, spanguoles smulkiau supjaustome ir sumaišome su miltais bei prieskoniais.
  • 3. Kriaušes dedame į kepimo skardą, pilame sultys.
  • 4. Paskirstome įdarą, ant viršaus dedame gabaliuką kokosų aliejaus. Uždengiame folija. 
  • 5. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių (kepimo laikas priklauso nuo kriaušių dydžio. Jei norite kietesnių kepkite trumpiau, jei minkštesnių - trumpiau). Galite į kepimo formą įdėti kvapnių žolelių (rozmarinai, mėtos, čiobreliai, bazilikai).
  • 6. Tiekiant apliejame medumi arba sirupu.