Labai skanūs, minkštučiai sklindžiai. Rikota yra labai švelnaus skonio, todėl nepagailėkite mėgstamų prieskonių. Puikiai tiks Provanso žolelės, česnakas, kuminai, kalendra.

  • Ingredientai:
  • 50 g rikotos
    2 kiaušiniai
    50 g miltų
    30 g sviesto (tirpinto)
    Sauja špinatų
    1/2 a.š. kepimo miltelių
    Druska, juodieji pipirai pagal skonį 
  • Prieskoniai pagal skonį
    Aliejus arba ghi kepimui
  •  
  • Gaminimo eiga:
  • 1. Atskiriame kiaušinių trynius ir baltymus.
    2. Į maisto smulkintuvą dedame rikotą, trynius, špinatus, beriame prieskonius. Sutriname.
    3. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir įmaišome į rikotos masę.
    4. Baltymus gerai išplakame ir įmaišome į tešlą.
    5. Įmaišome į tešlą tirpintą sviestą.
    6. Įkaitiname keptuvę su šlakeliu aliejaus ir kepame sklindžius iš abiejų pusių. Kepant sklindžius, keptuvę uždengiame dangčiu.
    7. Tiekiame su grietine.