Labai skanūs, minkšti, spalvingi lietiniai. 

  • Ingredientai:
  • 2 kiaušiniai
  • 100 ml pieno
  • 50 ml virtų burokėlių sulčių
  • 100 g minkštos varškės
  • 1 v.š. cukraus
  • 65 g miltų
  • 2 v.š. aliejaus
  • Žiupsnis druskos
  •  
  • Gaminimo eiga:
  • 1. Pieną sumaišome su burokėlių sultimis. 
  • 2. Kiaušinius išplakame su cukrumi. Dedame varškę ir gerai išmaišome. 
  • 3. Į kiaušinių- varškės masę beriame miltus persijotus su druska. Pilame pieną ir išmaišome. 
  • 4. Įpilame aliejaus ir gerai permaišome.
  • 5. Kepame lietinius įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių.
  • 6. Tiekiame šiltus su medumi ar klevų sirupu.