Dėl "Madeleine" kilmės kulinarai ginčijasi, bet dėl skonio ginčų nebūna. Tereikia aromatingos žolelių arbatos ir šis elegantiškos kriauklytės formos sausainis akimirksniu jus nukelsį meilės miestą - Paryžių.

  • Ingredientai:
  • 200 g avižinių miltų
    140 g naturalaus jogurto
    100 g rudojo cukraus
    110 g sviesto
    100 g migdolų riešutų pastos
    1 a.š. kepimo miltelių
    20 g klevų sirupo

Gaminimo eiga:
1. Sausainių kepimo formą ištepame sviestu ir dedame į šaldymo kamerą.
2. Persijojame miltus su kepimo milteliaisį dubenį.
3. Elektriniu mikseriu išplakame cukrų su jogurtu.
4. Į nedidelį puodą dedame sviestą, riešutų pastą, pilame sirupą ir maišydami ištirpiname.
5. Į dubenį su miltais pilame jogurtą ir išmaišome. Tuomet supilame puodo turinį, išmaišome vėl.
6. Tešlą dedame į formeles ir pastatome į šaldytuvą 30 min.
7. Sausainius kepame orkaitėje 20 minučių 170 laipsnių temperatūroje.
8. Sausainius šiek tiek atvėsiname, išimame iš formelių ir pilnai atvėsiname padėję ant grotelių.