Planavau daryti paplotėlius prie sriubos, bet užsisvajojusi įbėriau per daug cukraus… ir gavosi labai skanūs sausainiai. Teigiamai įvertino visa šeima.
- Ingredientai:
- 2 stiklinės pilno grūdo ruginių miltų
200 g tirpinto sviesto
3 v.š. avižinių dribsnių
2 v.š. cukraus
1/2 a.š. sodos
1 a.š. citrinos sulčių
1-2 a.š. kmynų
1/4 a.š. druskos - Gaminimo eiga:
- 1. Avižinius dribsnius beriame į dubenėlį ir užpilame 3 v.š. karšto vandens. Paliekame išbrinkti.
- 2. Į dubenį beriame miltus, cukrų, druską, kmynus ir permaišome.
3. Į mitų mišinį dedame citrinos sultimis gesintą sodą, avižinius dribsnius, pilame sviestą ir užmaišome minkštą tešlą. - 4. Iš tešlos formuojame nedidelius rutuliukus, suplojame ir dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
- 5. Sausainius kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.
6. Ištraukiame iš orkaitės ir atvėsiname skardoje.
Pastabos: stiklinė - 250 ml.