Labai skanūs, sveikatai palankūs sklindžiai. Pagal maisto produktus ir prieskonių pasirinkimą pritaikyti Pita došai, tačiau gali paragauti ir kiti.
- Ingredientai:
- 1 stiklinė pilno grūdo speltų miltų
- 1/4 a.š. maltos ciberžolės
- 1/3 a.š. sodos
- Žiupsnis druskos
- ¾ stiklinės vandens
- 1 a.š. citrinos sulčių
- 1 v.š. aliejaus
- 100 g virto arba orkaitėje kepto burokėlio
- Aliejus arba lydytas ghi sviestas kepimui
- Gaminimo eiga:
- 1. Burokėlį sutarkuoti stambia tarka arba supjaustyti šiaudeliais.
- 2. Miltus permaišyti su soda, ciberžole ir druska.
- 3. Atskirai sumaišyti vandenį, 1 v.š. aliejaus ir citrinos sultis.
- 4. Sujungti dvi mases ir gerai permaišyti.
- 5. Į tešlą įmaišyti burokėlį.
- 6. Sklindžius kepti gerai įkaitintoje keptuvėje ant vidutinės ugnies su šlakeliu aliejus iš abiejų pusių.