Kalbant apie ajurvedinį maistą, maisto produktai, prieskoniai, gaminimo būdas parenkami individualiai. Bet tai tikrai nereiškia, kad kitos došos atstovas negali jo paragauti.
Ingredientai:
1 stiklinė pilno grūdo speltų miltų
1/4 a.š. maltų juodųjų pipirų
¼ a.š. maltų kumino sėklų
1/3 a.š. sodos
Žiupsnis druskos
¾ stiklinės vandens
1 a.š. citrinos sulčių
1 v.š. aliejaus
50 g burokėlių lapų (galima rinktis lapinius kopūstus, salotų lapus ar kt.)
Aliejus arba lydytas ghi sviestas kepimui
Gaminimo eiga:
1. Supjaustome burokėlių lapus.
2. Miltus permaišome su soda, ciberžole ir druska.
3. Atskirai sumaišome vandenį, 1 v.š. aliejaus ir citrinos sultis.
4. Sujungiame dvi mases ir gerai sumaišome.
5. Į tešlą įmaišome burokėlių lapelius.
6. Sklindžius kepame gerai įkaitintoje keptuvėje ant vidutinės ugnies su šlakeliu aliejus.