Belgiški vafliai su žemės riešutų sviestu ir bananų-apelsinų padažu. Tobuli savaitgalio pusryčiai.
- Ingredientai:
- 200 g pilno grūdo miltų
- 1 a.š. kepimo miltelių
- 1/2 a.š. sodos
- 2 v.š. cukraus
- 1 a.š. malto cinamono
- Žiupsnis druskos
- 50 g tirpinto sviesto
- 500 g kefyro
- 90 g žemės riešutų sviesto (galima pakeisti tahini pasta)
- 2 kiaušiniai
- Padažui:
- 1-2 bananai
- 1 apelsino sultys
- 1/2 a.š. malto cinamono
- 1 v.š. rudojo cukraus
- Gaminimo eiga:
- 1. Dubenyje sumaišome miltus, sodą, kepimo miltelius, cinamoną ir druską.
- 2. Kitame dubenyje išplakame kiaušinius su kefyru, sviestu ir riešutu pasta.
- 3. Sujungiame 2 mases ir užmaišome tešlą vafliams.
- 4. Kepame gerai įkaitintoje vaflinėje iki gražios auksinės spalvos.
- 5. Supjaustome bananą griežinėliais ir dedame į kepimo formą, užpilame sultimis, apibarstome cukrumi ir cinamonu. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 min (arba kol bananai suminkštės). Sutriname maisto smulkintuvu iki vientisos masė.
- 6. Vaflius tiekiame su bananų-apelsinų padažu.
P.S. Padažą galima paruošti ir keptuvėje. Taip pat galima bananus ištraukti, kai jie bus dar kieti. Sultys nupilti ir vaflius papuošti bananais ir tiekti su apelsinų padažu.