Paprasti, tačiau labai skanūs varškėčiai. Paruošimas reikalauja mažai laiko (nereikia nieko plakti, maišyti), proporcijos aiškios, todėl juos lengva greitai pagaminti.
- Ingredientai:
- 200 g varškės
2 v.š. miltų
2 a.š. juodųjų sezamų sėklų
1-2 v.š. grietinės (pagal poreikį)
Cukrus pagal skonį
1/4 a.š. prieskonių mišinio "Milk Masala"
Aliejus arba ghi kepimui - Gaminimo eiga:
- 1. Varškę ištriname su cukrumi ir prieskonių mišiniu.
2. Beriame miltus, sezamų sėklas, druską, dedame grietinę (jei varškė šlapia nebūtinai) ir užmaišome tešlą varškėčiams.
3. Formuojame varškėtukus. - 4. Kepame vidutiniškai įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus arba ghi.
5. Tiekiame šiltus su grietine, uogiene ar sirupu.
- Pastabos:
- 1. Sezamų sėklas galite keisti aguonomis, razinomis, čija.
2. Prieskonių mišinį "Milk Masala" galite pakeisti cinamonu ar kardamonu.