Šiems puikiems naminiams sausainiams nereikia įmantrių produktų. Jie pagaminami lengvai ir greitai. Ir dar greičiau dingsta nuo stalo. Sausainiai yra trapūs iš išorės ir minkštučiai viduje. Vaikystės skonis. 

  • Ingredientai (34 vnt.):
  • 250 g varškės
    200 g sviesto
    300 g miltų
    1 a.š. kepimo miltelių
    1 a.š. malto cinamono
    Cukrus
  •  
  • Gaminimo eiga:
  • 1. Varškę ištriname su kambario temperatūros sviestu.
  • 2. Beriame miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir užmaišome minkštą, prie rankų nelimpančią tešlą.
  • 3. Ant miltais pabarstyto stalo iškočiojame 0,5 cm storio lakštą ir stikline spaudžiame apskritimus.
    4. Vieną pusę įspaudžiame į cukrų.
  • 5. Sulankstome per pusę cukrumi į vidų. Vieną pusę vėl spaudžiame į cukrų.
  • 6. Ir vėl sulankstome per pusę cukrumi į vidų. Vieną pusę spaudžiame į cukrų.
  • 7. Sausainius dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos cukruota puse į viršų.
  • 8. Kepame iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.

  •