Labai skanus, varškę primenantis desertas. Tačiau be varškės. Jis tiks žmonėms netoleruojantiems laktozės arba alegirškiems pieno baltymui.
- Ingredientai:
- 100 g grikių (sausų)
- 50 g migdolų
- 25 g riešutų sviesto
- 70 ml klevų sirupo
- 1 v.š. citrinos sulčių
- 2 v.š. kokosš aliejaus
- 1 v.š. aguonų
- 50 g vyšnių (tinka ir kitos uogos)
- Gaminimas:
- 1. Grikius gerai nuplauname, užpilame vandeniu ir paliekame nakčiai. Galima naudoti daigintus grikius.
- 2. Migdolus užpilti verdančiu vandeniu, palikti 10-15 min. ir nuimti odeles.
- 3. Į maisto smulkintuvą dedame visus ingredientus, išskyrus aguonas ir sutriname iki vientisos masės.
- 4. Į masę įmaišome aguonas ir dedame į formeles.
- 5. Formeles pastatome į šaldytuvą nakčiai.
- 6. Prieš tiekiant desertą papuošiame uogomis.
Papildomai galite pagardinti džiovintais vaisiais.