Aš esu didelė daržovių troškinių gerbėja. Šis troškinys sotus ir prieskonių deka labai skanus ir kvapnus. 

  • Ingredientai:
  • 600 g žiedinių kopūstų
    200 g žaliųjų žirnelių
    2 pomidorai
    1/2 raudonos paprikos
    10 g šviežio imbiero
    1 a.š. juodųjų garstyčių sėklų
    1 a.š. ciberžolės
    1 a.š. malto kumino
    1 a.š. maltos kalendros
    1/2 a.š. maltos paprikos
    1/4 a.š. asafetidos
    Druska pagal skonį
    Juodieji pipirai pagal skonį
    1 v.š. citrinos sulčių
    Petražolės, krapai arba kalendra
    Aliejus arba ghi kepimui
  •  
  • Gaminimo eiga:
  • 1. Žiedinį kopūstą supjaustome smulkesniais žiedynais.
  • 2. Kubeliais supjaustome papriką ir pomidorus.
  • 3. Sukapojame petražoles.
  • 4. Gilioje keptuvėje ar puode įkaitiname 2-3 v.š. aliejaus ir beriame garstyčių sėklas (uždengiame dangčių, nes pradės šokinėti po visą virtuvę). Kai garstyčių sėklos nustos spragsėti, dedame smulkiai supjaustytą imbierą ir maišant kepame 30 sekundžių. Beriame maltus prieskonius ir maišant kepame kelias sekundes.
    5. Į keptuvę dedame žiedinį kopūstą ir maišant kepame 10 minučių.
  • 6. Beriame žirnelius, pomidorus ir papriką. Pagardiname druska, permaišome, įpilame šiek tiek vandens, uždengiame dangčiu ir troškiname 15-20 min. (arba kol kopūstai suminkštės). Troškinimo pabaigoje pagardiname petražolėmis ir citrinos sultimis. 
  • 6. Tiekiame su ryžiais, grikiais ar kitomis mėgstamomis kruopomis.