Daugumai praktikuojančių susidaro įspūdis, kad kai kurių sunkių asanų išpildymui reikia stiprių rankų arba nepriekaištingo lygsvaros jausmo. Iš tiesų tai daugelis jėgos pozų atliekamos dėka gero pilvo preso. Ne kiekviena moteris gali juo pasigirti, juk šios kūno dalies treniruotės būna tiesiog kankinančios. Tačiau neverta nusiminti. Yra 4 nesudėtingos ir efektyvios asanos, kurios padės sustiprinti pilvo raumenis. Šalin kankinimasi! Vietoj to, kad stovėti vienoje pozoje po keletą minučių, darykite po kelis trumpesnius kartus. Tik nedarykite per ilgų tarpų tarp jų, kadangi pilvo preso raumenys neturi atvėsti treniruotės eigoje.

1. Planka. Fiziškai nepasiruošusiems žmonėms ši poza gali tapti tikru naktiniu košmaru, bet jau po savaitės, dėka reguliarių treniruočių, jūs pajausite palengvėjimą ir išvysite rezultatą. Atlikite žiūrinčio žemyn šuns pozą, o tada Planką, kad pečiai būtų tiesiai virš delnų. Venkite išsirietimo per juosmenį. Stenkitės kūną laikyti horizontaliai grindims, aktyviai įtempdami presą. Kvėpuokite ramiai. Padarykite 5-10 įkvėpimų/iškvėpimų

 

2. Planka ant alkūnių. Ši asana labiau sudėtinga, nei pirmoji. Atsigulkite ant kilimėlio ant pilvo. Pastatykite ant jo alkūnes ir įsitikinkite, kad jos tiesiai po pečiais, lygiagrečiai viena kitai. Suglauskite pėdas vieną prie kitos ir perneškite ant jų svorio centrą. Neleiskite, kad visas svoris tektų rankoms, tempkite pėdas atgal, įsivaizduodami, kad už jų yra siena. Įtempkite kojas ir presą, ištieskite kūną į vieną liniją, vengdami išsilenkimo per juosmenį. Kad palengvinti asaną, nuleiskite kojas ant kilimėlio, pabūkite pozoje 1-2 minutes.

 

3. Paripurna navasana (valties poza). Tai asanų pilvo presui karalienė. Darykite ją kasdien, jeigu norite pasiekti rezultato. Atsisėskite ant grindų, pastumkite korpusą atgal, pastatykite sulenktas per kelius kojas kartu, pakelkite jas į viršų. Pėdos žiūri į save. Pagal galimybes ištiesinkite kojas, kad jos žiūrėtų į krūtinę. Padarykite 5 ikvėpimus/iškvėpimus.

 

4. Trikonasana (trikampio poza). Pastatykite pėdas plačiai, maždaug 130 cm atstumu viena nuo kitos, pasukite dešinę koją į išorę, o kairę – į vidų 45° kampu. Pastatykite plytą iš išorinės pusės nuo dešinės kulkšnies. Ikvėpdami ištieskite rankas į šonus. Iškvėpdami palenkite korpusą į dešinę ir nuleiskite dešinės rankos pirštus ant plytos. Kairę ranką tieskite į viršų. Stebėkite, kad dešinys šonas nesispaustų. Iškvėpdami perkelkite svorį ant išorinės kairės pėdos pusės ir išeikite iš pozos. Pakartokite visą veiksmų seką 6–8 kartus, tada pabūkite pozoje 6–8 kvėpavimo ciklams. Atlikite Trikonasaną į kairę.