Laikydamiesi paprastų ajurvedos patarimų, jūs labai greitai išvalysite savo kūną visuose lygiuose ir pasijusite kur kas geriau!

Taigi, jei jūs nusprendėte rimtai užsiimti savo sveikatos būkle:

1. Atsibudę išgerkite 1 stiklinę ar daugiau šilto vandens. Tai aktyvuos žarnyno darbą ir normalizuos tuštinimasi.

2. Tada reiktų pasišlapinti ir išsituštinti.

3. Išsivalę dantis bei liežuvį, pamasažuokite dantenas pirštu bei sezamo aliejumi. Galite paskalauti visą burną nedideliu kiekiu sezamo aliejaus.

4. Būtinai nusiprauskite po dušu.

5. Labai naudinga kiekvieną rytą atlikti jogos asanas (statines pozas) ir pranajamą (kvėpavimo pratimus).

6. Medituokite rytais. Tai nukreips jūsų protą tinkama linkme.

7. Po kiekvieno maisto vartojimo rekomenduojama išsivalyti dantis, praskalauti vandeniu akis, esant galimybei pašlakstyti pėdas ir galvą nedideliu kiekiu vandens.

8. Vakare, sugrįžę namo iš darbo, būtinai nusiprauskite po šiltu dušu, taip apvalydami kūną nuo subtilaus poveikio, bendraujant visą dieną su kitais žmonėmis.

9. Jei ilgai dirbate su kompiuteriu arba tiesiog jaučiate deginimą akyse — įlašinkite po porą lašų rožių vandens į kiekvieną akį.

10. Jeigu per pietus persivalgėte — pakramtykite keletą kardamono sėklyčių ar palaikykite ant liežuvio žiupsnelį druskos kol ištirps. O geriausia, žinoma, nepersivalgyti, nes tai žalinga ne tik fizinei būsenai, bet ir mentalinei.

11. Badavimas kartą per savaitę gali sumažinti toksinų kiekį organizme.

12. Tiems, kas nori, kad oda atrodytų graži ir stangri, trinkite odą 2 kartus per dieną (ryte ir vakare) ledo kubeliais. Geriausia, jei tai būtų sušaldytas ramunėlių nuoviras.

13. Nevalgykite po 18:00-19.00, nes tai skatina nuolatinį kūno teršimą toksinais ir negatyviai veikia endokrininės sistemos darbą.

14. Prieš miegą būtų gerai 10-15 minučių pasivaikščioti.

15. Gulkitės miegoti ne vėliau 21:00-22:00. Būtent laikotarpyje nuo 21.00 iki 00:00 visa mūsų nervų sistema ilsisi ir atsistatinėja.