• Ingredientai:
  • 1 stiklinė kvietinių miltų 
    1 stiklinė avižinių dribsnių
    125 g sviesto arba aliejaus
    150 g morkų
    1/2 stiklinės klevų sirupo
    1/4 stiklinės sezamų sėklos
    1/4 stiklinės saulėgrąžos
    1/4 stiklinės graikiniai riešutai
    1 a.š. kepimo miltelių
    1/2 a.š. druskos
    1/2 a.š. imbiero miltelių
    1/2 a.š. malto cinamono
  •  
  • Gaminimo eiga:
  • 1. Į didelį dubenį beriame miltus, avižinius dribsnius, kepimo miltelius, imbierą, cinamoną ir permaišome.
    2. Į miltų-dribsnių mišinį dedame smulkiai tarkuotas morkas, riešutus ir sėklas. Ir vėl permaišome.
  • 3. Lydytą sviestą gerai išmaišome su sirupu.
    4. Sviestą pilame į miltų mišinį ir užmaišome tešlą.
  • 5. Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi ir formuojame sausainius.
  • 6. Sausainius kepame iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 12-15 minučių.
  • 7. Atvėsiname ant grotelių.

  •  
  • Pastabos:
  • 1. Stiklinė 250 ml.
    2. Sėklas ir riešutus galite imti mėgstamiausius.
    3. Dalį šviesių kvietinių miltų galite pakeisti viso grūdo, kukurūzų, sorų ar kitokiais miltais. 
  • 4. Kvietinius miltus galite pakeisti mišiniu be glitimo.