Kalendra jūsų patiekalams suteiks pikantišką, šiek tiek Rytietišką sknonį. Jai būdingas švelnus, savitas, šiltas aromatas ir saldokas, pikantiškas, vaisinis skonis. Maltos kalendros - pagrindinis kario mišinių ingredientas.
Aromatingos ir šildančios neskaldytos kalendros sėklos puikiai tinka autentiškiems Pietų Azijos patiekalams gaminti. Šį universalų prieskonį galima naudoti įvairiems patiekalams - nuo sriubų iki salotų. Puikiai tinka jūsų virtuvėje, kad galėtumėte akimirksniu pagardinti gaminamus patiekalus.
Skonis: aromatingas, saldžiarūgštis, švelnus, citrusinis.
Aromatas: citrusinių vaisių, žemės.
Švelnus, savitas, šiltas aromatas ir saldokas, pikantiškas, vaisinis skonis. Dažniausiai prieš vartojant pakepinamos. Vartojamos mėsos, ryžių ir vegetariško maisto patiekalams, salotoms bei salotų užpilams gardinti, taip pat duonai bei pyragų įdarams gardinti.Malta kalendra yra pagrindinis įvairių kario mišinių ingredientas.
Kalendra, tikriausiai, labiausiai vėsinanti iš visų 5 virškinamą gerinančių prieskonių. Sėklos dažniausiai naudojamos fitoterapijoje nuo daugelio negalavimų. Lapai, šiek tiek mažiau vėsinantys, nei sėklos. Sėklos geriausiai žinomos savo virškinimą gerinančiomis savybėmis, vėsinančiomis Pita došos perteklių organizme ir virškinamąjame trakte. Todėl jos efektyviai naudojamos esant nenuolatiniam rėmeniui. Kalendra išlaisvina bei veikia profilaktiškai nuo dujų susikaupimo skrandyje ir duoda apčiuopamos naudos įvairiose situacijose, susijusiose su karščiu organizme (Pita doša).
Skonis: aromatingas, saldžiarūgštis, švelnus, citrusinis.
Aromatas: citrusinių vaisių, žemės.
- Rasa (skonis): kartus, aštrus
- Vyrja (veikimas): vėsinantis
- Vipaka (efektas po suvirškinimo): aštrus
- Došos (kūno konstitucijos tipai): balansuoja Vata ir Kapha, ypač tinka Pitai.
Sudėtis: kalendros sėklos.
Alergenai: gali būti žemės riešutų ir kitų riešutų, sezamo sėklų, grūdų, kurių sudėtyje yra glitimo, pieno, salierų, sojų, garstyčių ir sulfitų.
Kilmės šalis: Indija
Gamintojas: TRS Wholesale Co. LTD., Didžioji Britanija
Laikymo sąlygos: laikyti sausoje, vėsioje vietoje.