Katalogas
Gvazdikėliai Clove, nesmulkinti, Sattva Foods, 100g
Prekės ženklas: Sattva Ayurveda
Gvazdikėliai Clove, nesmulkinti, Sattva Foods, 100g
  • Gvazdikėliai Clove, nesmulkinti, Sattva Foods, 100g

Gvazdikėliai Clove, nesmulkinti, Sattva Foods, 100g

Prekės ženklas: Sattva Ayurveda

Džiovinti gvazdikėliai - ypač kvapnus prieskonis. Keletas gvazdikėlių suteiks jūsų pyragams ar kitiems kepiniams nuostabų skonį. Marinatai (vaisių ir uogų, daržovių, grybų) taip pat sunkiai įsivaizduojami be gvazdikėlių.

Skonis: aštrus.

Virya: šildanti.

Vipak: aštrus.

Poveikis tridošai: V ↓ P ↑ K ↓

Tinka vartoti iki 2024-07-30.

690 €

Pirkdami šią prekę Jūs galite gauti 6 lojalumo taškų lojalumo taškų. Jūsų krepšelyje iš viso bus 6 lojalumo taškų , kuriuos galėsite konvertuoti į nuolaidų kodą, kurio vertė 0,18 €.

Prieinamumas: 8
Prekės kodas: 5903794184077

Gvazdikėliai naudojami ryžių patiekalams gaminti, pyragams kepti. Marinatai (vaisių ir uogų, daržovių, grybų) taip pat sunkiai įsivaizduojami be gvazdikėlių.

Labai senas ir svarbus indų prieskonis, gvazdikėlis, buvo žinomas dar prieš ankstyvuosius egiptiečių laikus. Jis auginamas pasaulio atogrąžų regionuose. Gvazdikėliai turi tvirtą, tamsų aromatą, kuris yra šiltas ir turtingas. Vienu metu gvazdikėlyje yra aštrus, karštas ir kartus skonis, o burnoje palieka ilgalaikį nuotirpį. Gvazdikėlių aliejus naudojamas odontologijoje, siekiant sušvelninti danties skausmą, ir jo antiseptinės savybės yra gerai žinomos.

Gvazdikėliai turi stiprų skonį ir aromatą, kuris turėtų būti naudojamas taupiai, kad juo nebūtų permaitinamas patiekalas. Gvazdikėliai naudojami tiek vakarietiškuose, tiek indiškuose patiekaluose, tiek pikantiškuose, tiek saldžiuose, t.y. virtas kumpis, padažai, užkandžiai ir mėsos patiekalai. Jo efektas yra sumažėja gaminimo metu ir kitų ingredientų pagalba.

Gvazdikėliai – universalus prieskonis. Gvazdikėlių aromatas ir šiltas aitrus skonis dera su daugeliu patiekalų ir kitų prieskonių. Tačiau gvazdikėlių skonis ir kvapas pakankamai stiprus, todėl dedant į patiekalus svarbu nepersistengti.

Gvazdikėlis buvo žinomas nuo seniausių laikų ir mėgavosi išskirtiniu dėmesiu Indijoje, Artimuosiuose Rytuose, Egipte ir Kinijoje, buvo įvežamas net į Senovės Romą.

Gvazdikėlio prieskonis yra neišsiskleidę žiedpumpuriai – gvazdikmedžio pumpurai. Jų raudonai ruda spalva išdžiūvus tampa tamsiai ruda. Gvazdikų pumpurų dydis yra nuo 13 iki 19 mm.

Gvazdikėliuose yra didelis kiekis eterinio aliejaus (apie 5%), vitaminų A, B1, B2, PP, C; mineralų: magnis, kalcis, natris, fosforas, geležis. 1 arbatiniame šaukštelyje maltų gvazdikėlių (2 g) yra apie 7 kcal.

Naudojimas: tinka ryžių patiekalams gaminti, pyragams kepti.

Sudėtis: džiovinti gvazdikėlių žiedų pumpurai.

Alergenai: supakuota aplinkoje, kurioje laikomi žemės riešutai, sezamo sėklos, gliuteno turintys produktai, kviečiai, pieno milteliai, soja ir garstyčios.

Kilmės šalis: Indija

Laikymo sąlygos: laikyti sausoje, vėsioje vietoje

Grynasis kiekis: 100 g

Geriausia iki: žiūrėti ant pakuotės

Kilmės šalis:
Indija
Gamintojo šalis:
Indija
Svoris / Kiekis:
100 g
Ajurveda24 rekomenduoja
Laikinai neturime
Laikinai neturime
Laikinai neturime