Naudojamas indų, kinų, japonų, tajų virtuvėje. Cinamonas yra laurų šeimos medis.
Rasa (skonis): aštrus, saldus, sutraukiantis
Virya (poveikis): šildantis
Vipaka (skonis po suvirškinimo): aštrus
Poveikis tridošai: V ↓ P ↑ K ↓
Cinamonas yra laurų šeimos medis. Tikrasis cinamonas gaunamas iš visžalio medžio Cinnamomum zeylanicum vidinės žievės. Šis medis yra kilęs iš Šri Lankos ir Vakarų Indijos. Pirkite plonas, saulėje džiovintas cinamono lazdeles. Jei čatniuose ar ryžių patiekaluose naudojate visas cinamono lazdeles, prieš patiekdami patiekalą, jas išimkite.
Kita cinamono rūšis, Cinnamomum cassia medžio žievė, dažniausiai parduodama gabaliukais arba miltelių pavidalu (dalchini). Šis šiek tiek kartokas stipraus kvapo cinamonas, nors ir naudojamas labai plačiai, savo kokybe kiek prastesnis už pirmąjį, malonaus skonio ir saldaus poskonio.
Sudėtis: kasijos cinamono lazdelės..
Alergenai: supakuota aplinkoje, kurioje laikomi žemės riešutai, sezamo sėklos, gliuteno turintys produktai, kviečiai, pieno milteliai, soja ir garstyčios.
Kilmės šalis: Indija
Laikymo sąlygos: laikyti sausoje, vėsioje vietoje
Grynasis kiekis: 100 g
Geriausia iki: žiūrėti ant pakuotės