Katalogas
Galangalas (vaistinė alpinija), maltas, ekologiškas, Seyfried, 50g
Galangalas (vaistinė alpinija), maltas, ekologiškas, Seyfried, 50g
  • Galangalas (vaistinė alpinija), maltas, ekologiškas, Seyfried, 50g
  • Galangalas (vaistinė alpinija), maltas, ekologiškas, Seyfried, 20g
  • Galangalas (vaistinė alpinija), maltas, ekologiškas, Seyfried, 20g
  • Galangalas (vaistinė alpinija), maltas, ekologiškas, Seyfried, 20g

Galangalas (vaistinė alpinija), maltas, ekologiškas, Seyfried, 50g

Žinomas kaip mažasis imbieras, vaistinė alpinija (Alpinia officinarum).

Naudojamas ir kaip prieskonis, ir kaip vaistinis augalas. Malonaus skonio, panašaus kaip pipirų su skaniu citrusų prieskoniu.

695 €

Pirkdami šią prekę Jūs galite gauti 6 lojalumo taškų lojalumo taškų. Jūsų krepšelyje iš viso bus 6 lojalumo taškų , kuriuos galėsite konvertuoti į nuolaidų kodą, kurio vertė 0,18 €.

Prieinamumas: 3 Vnt.
Prekės kodas: 11996

Galangalo tėvynė – Tailandas. Galangalas šiuo metu auginamas Pietryčių Kinijoje, Japonijoje, Indijoje bei Antilų salose.
Galangalas – daugiametis, nendrinių šeimos augalas. Šio augalo šaknys šliaužiančios, iki 100 centimetrų ilgio bei 2 centimetrų pločio. Iš šaknų išauga nuo 40 iki 150 centimetrų aukščio žydintys galangalo ūgliai. Jo žiedai balti, susitelkę į konuso formos žiedynus. Renkama žaliava – galangalo šaknys, kurias patariama kasti rudenį iš keturmečių bei penkiamečių plantacijų.
Iškastas šaknis reikia nuplauti, nuvalyti, supjaustyti gabaliukais ir išdžiovinti saulėje. Tinkamiausi yra 10 centimetrų ilgio bei 2 centimetrų pločio kalgano šaknų gabaliukai. Išorėje šie gabaliukai yra paraudę arba parudavę, o viduje rusvai oranžiniai.
 
Sveikatinimo savybės
Galangalo šaknyse yra 0,5–1 % eterinio aliejaus, kuriame yra cineolio. Galangalo šaknyse taip pat yra evgenolo, seskviterpenų, galangino, kamferino ir alpinolo. Galangalo šaknų nuoviru ajurvedoje patariama gerinti apetitą, virškinamojo trakto darbą ir malšinti pilvo skausmus.
 
Maistinės savybės
Galangalo šaknų kvapas primena imbierą, tačiau yra aromatingesnis, turi malonų skonį, panašų į pipirus ir skanų citrusų skonį. Didelė eterinių aliejų dalis užtikrina aštrų aromatinį skonį, tinkantį daugeliui patiekalų.
Ypač Azijos virtuvėje galangalas yra ypač populiarus. Jis idealiai tinka sriuboms, daržovėms, ankštiniams ir ryžių patiekalams gaminti.

Užsienyje galangalai yra vartojami likerių ir kitų alkoholinių gėrimų gamyboje. Šis prieskonis plačiai naudojamas Indijos ir Indonezijos virtuvėje. Galangalu skaninamos daržovės, ryžiai, mėsos ir žuvies patiekalai bei padažai. Kinijoje galangalais skaninami ir saldieji patiekalai.

Sudedamosios dalys: maltos vaistinės alpinijos (galangalo)*.

*iš ekologinių ūkių

Alergenai: sudėtyje pažymėti paryškintai.

Kilmės šalis: Ne ES

Laikymo sąlygos: laikyti sausoje, vėsioje vietoje

Grynasis kiekis: 50 g

Geriausia iki: žiūrėti ant pakuotės

Gamintojas: Seyfrieds Naturwaren, Vokietija

Kilmės šalis:
Indija
Gamintojo šalis:
Vokietija
Svoris / Kiekis:
50 g
Ajurveda24 rekomenduoja
Visos prekės