- Naujiena

Lubinų laukai jau nuo seno puošia Europos kraštovaizdį ir kulinarinį paveldą. Saldieji lubinai auginti ir vertinti dėl maistingų „pupelių“ ir gebėjimo atstatyti dirvožemį. Alpių kaimelių gyventojai iš lubinų sėklų ruošė tradicinę „Altreier Kaffee” kavą, kuri šildė tiek kasdienybėje, tiek prie šventinio stalo.
* Gaminta iš maltų lubinų (saldžiųjų lubinų) – europietiškos kilmės, turtingų baltymų, maistinių skaidulų, vitaminų ir mineralų.
* Bekofeinė – ideali tiems, kurie vengia kofeino, bet nori mėgautis karštu ritualiniu gėrimu.
* Švelnaus riešutų skonio, su šiek tiek rūgštelės – puikiai tinka su augaliniais pienais, prieskoniais ar tiesiog vienai.
* Be glitimo – tinka vartotojams, sergantiems celiakija; tvaraus ūkininkavimo produktas.
* Lubinų gėrimas ramina Vata (švelnus ir šiltas, balansuojantis sausumą)
* Pitta – švelniai atgaivina, be aštraus karščio poveikio
* Kapha – neapsunkina, suteikia lengvą energijos toną
Lubinų kava – puikus ritualinis gėrimas rytui, palaikantis virškinimo ugnį (agni), tuo pačiu neapkraunant dosha balanso.
* Maltos lubinų sėklos (Lupinus albus) – vienas ingredientas, be priedų.
Paruošimas:
Užvirinkite vandens.
1–2 arbatinius šaukštelius lubinų miltelių užpilkite 200 ml karšto vandens.
Leidžiate pritraukti ~5 min., nukošiate per popierinį filtrą ar sietelį.
Galite pagardinti augaliniu pienu, cinamonu ar medumi.
Mėgaukitės tyliu rytiniu ritualu – bekofeinė ir raminanti patirtis.
1. Ar tikra, kad neturi kofeino?
Taip – tai 100 % lubinai, natūraliai bekofeinė.
2. Ar tinka celiakija sergantiems?
Taip – be glitimo.
3. Ką keistis prieš įprastą kavą?
Švelnesnis energijos tonas, be širdies ritmo stimuliacijos, ryškesnė ramybės pojūtis.
4. Ar tinka naudojimui po pietų / vakare?
Be abejo – nesukelia nemigos, puikiai tinka vakaro ritualui.
* Natūralu ir paprasta – viena sudėtis, be priedų
* Baltymų ir skaidulų šaltinis – maistinga vertė be kofeino
* Tvari ir lengvai virškinama – puikiai tinka visiems gyvenimo būdams
* Ajurvediškai idealu – palaiko pusiausvyrą be stimuliacijos