Skrudinti avinžirniai laikomi skaniais ir labai sveikais, nes juose yra daug svarbių baltymų.
Indijoje ir Pakistane jie valgomi kaip užkandis ir dėl didelio skaidulų kiekio ilgai išlaiko sotumo jausmą.
Jie ypač skanūs Goll Gappas patiekale arba tiesiog sumaišyti su druska ar cukrumi.
Daria, arba skrudinti avinžirniai, kaip galima suprasti iš pavadinimo, gaunami skrudinant ir skaldant geltonuosius avinžirnius. TRS Daria yra nesūdyti. Kepinti suskaldyti avinžirniai naudojami įvairiuose patiekaluose, ypač Pietų Indijos receptuose, pavyzdžiui, kokosų čatnyje.
Chana Dal - taip pat vadinama Channa Dal - yra skaldyti avinžirniai, kurie ypač tinka ruošiant turtingus dalus.
Chana Dall yra puikus energijos, baltymų ir skaidulų šaltinis, labai mažai riebalų ar cukraus. Dėl to jis ypač tinka subalansuotai ir sveikai vegetariškai mitybai.
Paruošimas / naudojimas: Prieš gaminant kruopščiai nuplaukite Chana Dall ir mirkykite per naktį (mažiausiai 2–3 valandas). Virimo laikas yra apie 30-60 minučių.
Maistinė vertė 100 g:
Energinė vertė / kalorijos: 1675kJ / 400kcal
Riebalai: 7,9 g, iš jų sočiųjų riebalų: 1.1g
Angliavandeniai: 55.2g, iš jų cukrų: 3,1 g
skaidulinės medžiagos: 15,5 g
Baltymai: 22,1 g
Druska: 0 g
Sudėtis: apkepinti Chana Dall (skaldyti geltonieji avinžirniai).
Informacija apie alergenus: gali būti žemės riešutų, riešutų, sezamo, sojos, glitimo, laktozės ir garstyčių pėdsakų
Laikymo sąlygos: laikyti sausoje ir vėsioje vietoje. Atidarius, rekomenduojama produktą perkelti į hermetišką indą
Gamintojas: TRS Wholesale Co.Ltd. Southall, Middlesex, Didžioji Britanija