Kalendros milteliai gaminami sumalant kalendros sėklas. Kalendra yra svarbus kario ingredientas.
Turi stiprų riešutų aromatą ir pasižymi saldžiu pikantišku skoniu. Dažnai naudojama ir padažų sutirštinimui. Naudoti termiškai apdorojus!
Skonis: Aromatingas, saldžiarūgštis, švelnus, citrusinis.
Aromatas: citrusinių vaisių, žemės
Naudojamos dalų, daržovių patiekalams pagardinti, pasižymi aštroku skoniu. Tai aromatingas prieskonis, pasižymintis subtiliu, saldžiu skoniu. Puikiai tinka indiškiems ir Viduržemio jūros regiono patiekalams ruošti.
Kalendros milteliai plačiai naudojami pietų Indijos patiekaluose, ypač rasame, kara kuzhambu, daržovių patiekaluose ir kt. Tai būtinas daugelio kario ir padažų ingredientas, nes pasižymi švelniu aromatu, skatinančiu apetitą. Į blynų ir vaflių mišinius pridėjus maltos kalendros, jie įgauna malonų skonį.
Sutirštinkite ir pagardinkite karį, padažus ir kitus padažus šildančiais kalendros milteliais. Šis universalus prieskonis yra švelnus ir saldžiarūgštis, juo galima pagardinti įvairius patiekalus - nuo sambharų iki salotų. Tai būtinas prieskonis, kuris akimirksniu suteiks skonio jūsų gaminamiems patiekalams.
Skonis: Aromatingas, saldžiarūgštis, švelnus, citrusinis.
Aromatas: citrusinių vaisių, žemės
Maistinė vertė 100g:
Energinė vertė (Kcal) - 298Kcal
Baltymai - 12 g
Riebalai - 18 g, Iš jų sočiųjų riebalų rūgščių - 1g
Angliavandeniai - 55g
Maistinės skaidulos - 42 g
Sudėtis: maltos kalendros sėklos.
Laikymas: Laikykite sandariame inde, vėsioje ir sausoje vietoje.