Mango milteliai (Amchur) yra pagaminti iš neprinokusių mango vaisių. Jie ypač paplitę Indijoje. Jis turi vaisinį saldžiai rūgštų skonį su kamparo, dervingomis natomis.
Skonis: rūgštus, sutraukiantis.
Virya: vėsinanti.
Vipak: aštrus.
Poveikis tridošai: VPK ↑
Tinka vartoti iki 2024-07-30.
Mango milteliai (AMCHUR) yra pagaminti iš neprinokusių mango vaisių. Jie ypač paplitę Indijoje. Jis turi vaisinį saldžiai rūgštų skonį su kamparo, dervingomis natomis.
Mango yra unikalus vaisius - jis ilgą laiką palaiko jaunystę ir šviežią odą, sustabdo ankstyvą kūno senėjimą. Mangų patiekalai ir gėrimai praturtina kraują ir smegenų ląsteles, atnaujina ir iš karto atpalaiduoja nuovargį. Amchur milteliai pagerina nuotaiką ir padeda depresijai. Turi teigiamą poveikį nuo klausos praradimo, aktyvina plonojo žarnyno darbą, gerina kraujotaką plaučių audiniuose, mažina raumenų nuovargį. Normalizuoja kalcio apykaitą organizme, prisideda prie regėjimo gerinimo.
Gaminant amchur, neprinokę mango vaisiai imami, valomi, supjaustomi ir išdžiovinami saulėje. Tada džiovinti mango gabalėliai turi būti sumalti į miltelius. Norint pagaminti 1 kg amchur, reikia apie 27 kg žaliavinio mango. Nesubrendusio mango minkštimas skiriasi nuo brandaus, nes jame beveik nėra cukraus.
Sudėtis: džiovinetų mangų milteliuose yra geležies, vitamino A (karotino), vitamino B2 (riboflavinas), didelis vitamino C kiekis. Be to, amchur milteliuose labai daug citrusinių vaisių rūgščių.
Kulinarinis naudojimas: pagrindinis amchur tikslas yra rūgštinti patiekalus. Dažniausiai naudojamas daržovių kariuose, įtraukiamas į aštriai saldžius prieskonius, rūgštinius gėrimus, sriubas, daržovių patiekalus, salotas, užkandžius, vaisių ir daržovių salotas.
Šie milteliai padeda virškinti baltymus ir puikiai stimuliuoja virškinimą. Prieš įdedant amchuro, daržoves šiek tiek apkepkite aliejuje. Mango milteliai yra vienas iš tikka mišinio ingredientų, naudojamų gaminant patiekalus krosnyje.
Mango milteliai suteikia varškės patiekalams (varškės sūrio blynams, troškiniams, varškei su vaisiais) ypatingą skonį ir įdomus rūgštingumo antena. Kaip ir citrina, jie dažnai naudojami kepimui ir pridedami į gėrimus. Vasarą visada malonu gerti gaiviųosius gėrimų su mango milteliais. Paruošimui į stiklinę vandens įdedamas trečdalis šaukštelio amchuro.
Laikykite miltelius sandariai uždarytoje talpoje, kad geriausiai išsaugotumėte skonį ir gydomąsias savybes.
Žali mango medžio vaisiai supjaustomi griežinėliais, po to išdžiovinami ir sumalami į miltelius. Naudojamas kaip kvapioji ir rūgštinanti prieskoninė medžiaga daržovių kariuose. Jis taip pat gali būti naudojamas ruošiant rūgščiusus gėrimus ir dedamas į salotas. Šiaurės indai naudoja mango miltelius, kad suteiktų maistui aštrų ir rūgštų skonį, kaip ir vakariečiai citrinas. Elkitės su juo atsargiai, nes jis labai degus.
Mango milteliai yra sausi ir šalti, todėl vasarą gaiviuosius gėrimus pravartu pasigaminti į 1 puodelį vandens įmaišius trečdalį arbatinio šaukštelio miltelių. Dėl savo vėsinančio pobūdžio jie naudojami karštuoju metų laiku, taip pat žiemą, kad suaktyvintų Vata došą organizme. Mangą galima naudoti kaip galvos ir kaktos losjoną nuo karštų galvos skausmų, sumaišyti su alyvuogių aliejumi ir įtrinti įkaitusių kojų padus. Mangai yra naudingi širdžiai kaip tonizuojantis gėrimas, vėsinantis karštus širdies nelygumus. Jis taip pat mažina kraujospūdį, jei 5–6 dienas 2–3 kartus per dieną vartojamas užpilu arba sumaišytas su cukrumi ir medumi (1 šaukštui cukraus ar medaus po trečdalį arbatinio šaukštelio miltelių). Mangai, sumaišyti su alyvuogių ar kokosų aliejumi, naudojami dilgėlinei, niežtintiems bėrimams ir kitiems niežtintiems odos bėrimams gydyti. Mango milteliai pašalina ir tirpdo savdą (juodąją tulžį, atitinka vatą došą) ir gleives. Iš mango miltelių galima pasigaminti medaus gėrimo, kurį galima vartoti ilgą laiką, norint palaikyti normalioje būsenoje visus keturis drėgmės lygius organizme: 1 stiklinė medaus, 2 stiklinės vandens. Virkite 40-45 minutes, nuolat pašalindami geltoną vašką, kol liks tik vienas medus, ty visas vanduo turi suvirti. Tada paimkite mango miltelius (1 valgomasis šaukštas), įmaišykite į trečdalį stiklinės vandens ir lėtai supilkite į medų, užvirinkite, perfiltruokite per marlę ir supilkite į stiklinį indą. Vartokite medų po 1 valgomąjį šaukštą 2-3 kartus per dieną 30 minučių prieš valgį. Galite išmaišyti pusę stiklinės vandens. Jie gali būti geriami ilgai, 2-3 mėnesius.
Atsargiai! Reikia būti atsargiais su mango milteliais, nes šis prieskonis lengvai užsidega.
Naudojimas: tinka sriuboms ir daržovių patiekalams pagardinti. Galima sutrinti ir pabarstyti prieš pateikiant ant stalo. Taip pat tinka duoniniams gaminiams.
Sudėtis: džiovinto mango milteliai.
Alergenai: supakuota aplinkoje, kurioje laikomi žemės riešutai, sezamo sėklos, gliuteno turintys produktai, kviečiai, pieno milteliai, soja ir garstyčios.
Kilmės šalis: Indija
Laikymo sąlygos: laikyti sausoje, vėsioje vietoje
Grynasis kiekis: 100 g
Geriausia iki: žiūrėti ant pakuotės