Kuminai (jeera) yra stipresnio ir malonesnio aromato nei gerai žinomi kmynai.
Skonis: aštrus, kartus.
Virya: vėsinanti.
Vipaka: aštrus.
Poveikis tridošai: VPK =
Tinka vartoti iki 2024-07-30.
Kuminai (jeera) yra stipresnio ir malonesnio aromato nei gerai žinomi kmynai.
Kulinarijos panaudojimo spektras labai platus – nuo keptų bulvių ir įdarytų paprikų iki trintų uogų ir vaisių konservų. Jame gausu eterinių aliejų, baltymų, kalcio, dervinių medžiagų ir cukraus.
Pasak ajurvedos šaltinių, valo kvėpavimo organus, šalina iš organizmo toksinus, stimuliuoja nervų sistemą, suteikia lengvumo ir atsipalaidavimo pojūtį.
Sudėtis: kuminų sėklos.
Alergenai: supakuota aplinkoje, kurioje laikomi žemės riešutai, sezamo sėklos, gliuteno turintys produktai, kviečiai, pieno milteliai, soja ir garstyčios.
Kilmės šalis: Indija
Laikymo sąlygos: laikyti sausoje, vėsioje vietoje
Grynasis kiekis: 100 g
Geriausia iki: žiūrėti ant pakuotės