Katalogas
Gryna kvapioji ferula Asafoetida Hing, malta, Maharishi Ayurveda, 50 g
Prekės ženklas: Maharishi Ayurveda
Gryna kvapioji ferula Asafoetida Hing, malta, Maharishi Ayurveda, 50 g
  • Gryna kvapioji ferula Asafoetida Hing, malta, Maharishi Ayurveda, 50 g

Gryna kvapioji ferula Asafoetida Hing, malta, Maharishi Ayurveda, 50 g

Prekės ženklas: Maharishi Ayurveda

Asafoetida, dar vadinama Hing arba Asant, yra populiarus prieskonis, kurio naudingosios savybės aprašytos viename seniausių ajurvedos tekstų "Astanga Hridaya".

Dėl savito intensyvaus kvapo ji naudojama labai taupiai (mažiau nei peilio galiukas). Asafoetida yra optimali svogūnų ir česnakų alternatyva.

Labai vertinamos Vata balansuojančios asafoetida savybės, ji puikiai tinka pupelių, kario ir dal patiekalams gardinti.

"Maharishi Asafoetida" sudėtyje yra 100 % asafoetida miltelių be priedų.

2995 €

Pirkdami šią prekę Jūs galite gauti 29 lojalumo taškų lojalumo taškų. Jūsų krepšelyje iš viso bus 29 lojalumo taškų , kuriuos galėsite konvertuoti į nuolaidų kodą, kurio vertė 0,87 €.

Prieinamumas: Laikinai neturime
Prekės kodas: 10713
Laikinai neturime


Kvapioji ferula (dar vadinama Asafetida) pasižymi aštroku, unikaliu skoniu ir ryškiu kvapu, todėl net ir nedidelis jos žiupsnelis jūsų patiekalams suteiks nepakartojamą aromatą.

Jis ypač išryškėja prieš tai apkepinus ją įkaitintame ghi arba aliejuje. Pakepinta su kitais prieskoniais puikiai tinka lešių sriuboms, daržovių patiekalams, aštriems vaisių padažams pagardinti.

Lietuvoje dažniausiai sutinkamas ir naudojamas asafetidos mišinys su ryžių miltais, ciberžole arba ožrage. Naudojant grynąją – reikia dėti jos perpus mažiau. Asafetidos aromatas primena iš vienos pusės fermentinį stipraus aromato sūrį, gal kiek juoduosius triufelius, iš kitos pusės, svogūną ir česnaką. Asafetidos aromatas savo sieringų junginių dėka yra artimas svogūninių šeimai, t.y tie patys eteriniai aliejai, o taip pat asafetidai būdingi di-, tri- ir tetrasulfidai.

Asafetidos buvimas maiste imituoja kiaušinius, česnakus, svogūnus, mėsą, triufelius (grybus). Asafetida yra naudojama paprastai labai mažais kiekiais, siekiant suteikti sūriems, aštriems, o kartais ir saldiems patiekalams savitą pikantišką aromatą. Ruošiant su asafetida, paimkite šiek tiek jos miltelių ir paskrudinkite kelias sekundes karštuose riebaluose kartu su kitais prieskoniais prieš dedant į patiekalą. Dėkite asafetidą į ankštinių ir bulvių, ryžių, mišrių daržovių patiekalus, keptus užkandžius. Kadangi grynos, su ryžių miltais nesumaišytos, asafetidos aromatas daug aštresnis ir intensyvesnis nei parduodamos miltų mišinyje, naudokite jos patiekalui perpus mažiau.

Indijoje asafetida yra vartojama labai plačiai. Tai - esminis maisto ingredientas, o sunkiau virškinami patiekalai, tokie, kaip ankštinių ar bulvių, visuomet turėtų būti ruošiami su ja. Asafetidos skonis aštrus ir karštas, ji didina apetitą, uždega virškinimo ugnį, tonizuoja, asafetidos naudojimas maiste neleidžia žarnyne kauptis dujoms - meteorizmui, ir palengvina maisto virškinimą.

Ajurveda asafetidai priskiria pačias stipriausias antimikrobines ir baktericidines savybes.

Šis Pietryčių Azijos prieskonis turi būti kiekvienoje virtuvėje. Jis daugiausia naudojamas kartu su imbieru, kardamonu ir akmens druska. Jis tiekiamas kaip milteliai arba pasta.

Dėl savo stipraus česnako kvapo, geriausia laikyti asafetidą hermetiškame, uždarame inde. Skirtingai nuo česnako jis neturi tamasinės (bukinančios) įtakos protui ir jausmams. Pagal Ajurvedą asafetida stiprina agni (virškinimo ugnį) ir ramina Vata došą (oro / eterio elementas).

Sudedamosios dalys: asafetida 100%.

Kilmės šalis: Ne ES

Laikymo sąlygos: laikyti sausoje, vėsioje vietoje

Grynasis kiekis: 50 g

Geriausia iki: žiūrėti ant pakuotės

Poveikis Vata došai
Mažina
Kilmės šalis:
ne ES
Gamintojo šalis:
Nyderlandai
Svoris / Kiekis:
50 g
Panašios prekės
Laikinai neturime
Laikinai neturime
Laikinai neturime
Laikinai neturime
Laikinai neturime
Ajurveda24 rekomenduoja
Laikinai neturime
Laikinai neturime
Laikinai neturime
Veganiška Veganiška
Zero Waste Zero Waste