Juodieji pipirai - bene populiariausias pasaulyje prieskonis. Pasižymi išskirtiniu šviežiu ir aštriu skoniu. Jie gali būti malami, taip pat tinka patiekalams skaninti.
Juodieji pipirai - bene populiariausias pasaulyje prieskonis. Šie juodieji pipirai grūdeliais pasižymi išskirtiniu šviežiu ir aštriu skoniu. Jie gali būti malami, taip pat tinka patiekalams skaninti.
Vijoklinio atogrąžų augalo Piper nigrum sėklos. Vienas iš plačiausiai naudojamų prieskonių pasaulyje. Jis padaro maistą aštrų ir, kaip ir kiti aštrūs prieskoniai, palengvina virškinimą.
Juodieji pipirai yra vaisiai, kurie skinami neprinokę ir džiovinami tam tikroje temperatūroje. Tokiomis sąlygomis žalieji pipirai, veikiami fermentų, juoduoja, kaip ir arbatos lapai.
Jei neprinokusios pipirus greitai džiovinti ant didelio karščio prie ugnies, užmarinuoti sūryme arba džiovinti, fermentacijos procesas sustoja ir pipirai lieka žali. Žalieji pipirai yra ne tokie aštrūs ir aromatingesni.
Prinokusių raudonųjų pipirų negalima džiovinti kaip juodųjų, nes juose yra daug cukraus. Tačiau viršutinis vaisiaus sluoksnis po kelių dienų mirkymo vandenyje mechaniškai nulupamas, o likusi dalis džiovinama. Taigi, baltieji pipirai susideda ne iš viso vaisiaus, o tik iš sėklos (nucleolus), kreminės baltos spalvos, labai aštrūs ir mažiau aromatingi nei juodieji.
Sudėtis: sumalti juodieji pipirai.
Laikymo sąlygos: laikyti sausoje, vėsioje vietoje.