Dilgėlių lapuose yra daug naudingų medžiagų, kurios padeda valyti ir atstatyti organizmą.
Biologiškai aktyvios dilgėlių lapų medžiagos palaiko medžiagų apykaitą organizme, turi priešuždegiminį poveikį.
Dilgėlė yra unikalus augalas, kuris gali padėti palaikyti kraujotakos ir kitų sistemų būklę sergant anemijomis, padidėjus cukraus kiekiui kraujyje, virškinimo sutrikimais. Jos galima dėti į „kremines sriubas“; kepinius su sūriu; kaip natūralaus majonezo dažiklio.
Dilgėlių lapuose yra daug naudingų medžiagų, kurios padeda valyti ir atstatyti organizmą. Biologiškai aktyvios dilgėlių lapų medžiagos palaiko medžiagų apykaitą organizme, turi priešuždegiminį poveikį.
Geležis kartu su baltymais, vitaminais, chlorofilu ir organinėmis rūgštimis stimuliuoja angliavandenių ir baltymų apykaitos procesus, todėl gerėja širdies ir kraujagyslių, kvėpavimo tonusas. Dilgėlių preparatai vartojami sergant visomis lėtinėmis ligomis, kai sumažėja organizmo gynybinė galia nuo įvairių aplinkos dirgiklių.
Vartojimas: dilgėlių lapų miltelius vartokite pagal skonį arba taip, kaip rekomenduoja mitybos specialistas. 1-2 arbatinius šaukštelius dilgėlių miltelių įmaišykite į žaliuosius ir vaisių kokteilius, sriubas ar pesto padažus. Taip pat galima naudoti veido ir plaukų kaukėms gaminti. Nenaudokite esant individualiam dilgėlių netoleravimui.
Sudėtis: dilgėlių lapų milteliai (Urtica dioica).