Katalogas
Juodgrūdžių Kalonji (juodųjų indiškų kmynų) aliejus, Hesh, 100ml
Prekės ženklas: Hesh
Juodgrūdžių Kalonji (juodųjų indiškų kmynų) aliejus, Hesh, 100ml
  • Juodgrūdžių Kalonji (juodųjų indiškų kmynų) aliejus, Hesh, 100ml
  • Juodgrūdžių Kalonji (juodųjų indiškų kmynų) aliejus, Hesh, 100ml
  • Juodgrūdžių Kalonji (juodųjų indiškų kmynų) aliejus, Hesh, 100ml

Juodgrūdžių Kalonji (juodųjų indiškų kmynų) aliejus, Hesh, 100ml

Prekės ženklas: Hesh

Juodųjų sėklų aliejus yra gautas šalto spaudimo būdu iš geriausių Egipto juodųjų sėklų. Jis garsėja visose kultūrose dėl savo nuostabios naudos. Iš juodosios sėklos išspaustas aliejus buvo žinomas kaip „faraonų aliejus“, nes jis buvo pasirinktas kaip įvairių ligų ir infekcijų gydymo būdas. Pranešama, kad VI amžiuje pranašas Mahometas yra pasakęs: „Laikykis juodosios sėklos naudojimo, nes ji yra vaistas nuo visų ligų, išskyrus mirtį“.

1595 €

Pirkdami šią prekę Jūs galite gauti 15 lojalumo taškų lojalumo taškų. Jūsų krepšelyje iš viso bus 15 lojalumo taškų , kuriuos galėsite konvertuoti į nuolaidų kodą, kurio vertė 0,45 €.

Prieinamumas: Laikinai neturime
Prekės kodas: 5025042026165
Laikinai neturime


Juodgrūdžių (arba juodojo kumino, lot. Nigella Sativa) aliejus naudojamas mitybai pagerinti, kosmetikoje ir liaudies medicinoje.

Kartoko, aštroko, graužiančio šiek tiek panašaus į kmynų skonio. Vartojamas mitybai praturtinti (apie 1 arbatinį šaukštelį per dieną). Kosmetikoje naudojamas jautrios, sudirgusios, niežtinčios, sausos, suskeldėjusios, pleiskanojančios odos priežiūrai.

Juodieji kmynai yra legendinis rytų augalas, kuris naudojamas kaip įvairių ligų gydymui. Juodgrūdžių aliejaus gydomųjų savybių istorija įsišaknijusi per amžius. Egipto karalienė Nefertiti žinojo apie nuostabų šio aliejaus poveikį odai ir naudojo jį išsaugoti grožiui ir jaunystei.

Gerai žinomas archeologas, lordas Karteris, faraono Tutanhamouno laidojimo vietoje pastebėjo nežinomą juodos spalvos aliejų. Vėliau paaiškėjo, kad tai buvo "juodųjų kmynų aliejus". Šis radinys leidžia manyti, kad senovės egiptiečiai žinojo juodgrūdes ir naudojo jas prieš 3000 metų. Šio aliejaus radimas tarp palaidoto karaliaus turto neabejotinai nurodo jo svarbą tuo metu.

Juodgrūdės (Nigella sativa) turi beveik dešimt vardų. Kalonji (kalonji) - yra hindi kalba, habbat Al Baraka - pažodžiui "palaiminta sėkla" - arabų, o dar ir žydinčių pankolių (fennel flower), juodųjų kmynų (black caraway), muskato gėlė (nutmeg flower), itališka kalendra (roman coriander), juodasis sezamas (black sesame). Amerikoje jas vadina černuška (chernushka). Matyt, šį vardą atvedė Rusijos emigrantai. Ir tai dar ne viskas. Akivaizdu, kad daugybė pavadinimų sukelia painiavą.

Pats Nigella augalas botaniškai nei su sezamais, nei su pankoliu, nei su kmynais, nei netgi su svogūnu neturi nieko bendra. Labiausiai paplitęs pavadinimas - juodieji kmynai nigela - gautas dėl lapų panašumo (ploni, raižyti, kaip ir pankolių) ir sėklų formos bei spalvos: jos yra mažos, juodos, aštraus skonio. Būtent sėklos - labai populiarus prieskonis Rytų šalyse, o arabų pasaulyje jos taip pat yra vaistas, apie kurį Korane rašoma: "Juodąjame kmyne išgijimas nuo visų ligų, išskyrus mirtį." Ir jei Europos liaudies medicinoje, juodgrūdėms skiriama gana kukli vieta - naudojama skrandžio ligoms bei kaip tulžį varanti priemonė, tai Rytuose juodųjų kmynų sėklų aliejus yra naudojamas beveik nuo visų negalavimų.

Juodieji kmynai auga Viduržemio jūros regione, Afrikos šiaurėje, Maroke, Azijoje ir Arabijos pusiasalyje.

Naudojimo būdai:

Vidiniam vartojimui:

Vartokite ryte ir vakare 15 minučių prieš valgį po 1 arbatinį šaukštelį. Vaikams skiriama dozė yra pusė suaugusiųjų dozės. Užsigerti puse stiklinės vandens, į kurią galima įdėti šaukštą medaus. Naudojimas kartu su medumi arba natūraliomis sultimis stiprina juodgrūdžių aliejaus gydomąsias savybes.

Išoriškai:

Juodgrūdžių aliejus yra puiki priemonė esant odos infekcijoms, dermatitams, egzemai ir psoriazei, taip pat nudegimams, žaizdoms ir saulės nudegimams. Kosmetikos gaminiuose jis naudojamas dėl raminančių, regeneruojančių, atkuriamųjų ir priešuždegiminių savybių. Juodgrūdžių aliejus yra ypač rekomenduojamas sausai, jautriai ir dirgliai odai. Tepkite juodgrūdžių aliejumi pažeistas kūno odos vietas. Reguliariai sutepkite nosies gleivinę.

Esant egzemai: įtrinti pažeistas vietas 3 kartus per dieną.

Esant reumatitui: šiltas juodgrūdžių aliejus intensyviai įtrinamas ligotus sąnarius.

Atsargumo priemonės: nėštumo ir žindymo metu negalima vartoti per burną, tik išoriškai. Draudžiama vartoti ligoniams po organų persodinimo (kepenys, inkstai, širdis), kadangi didina kūno imunitetą, kas gali būti organų atmetimo rezultatas.

energetinė vertė 3692,6 kJ / 898,2 Kcal,

riebalai 99,8 g įskaitant:

sočiųjų riebalų rūgščių 18 g,

mononesočiųjų riebalų rūgščių 23,8 g,

polinesočiųjų riebalų rūgščių 58 g;

angliavandeniai 0 g, įskaitant cukrų 0 g,

baltymai 0 g,

druska 0 g.

Laikymo sąlygos: kambario temperatūroje, saugioje nuo šviesos. Atidarius, laikyti šaldytuve ir vartoti per 1 mėnesį.

Kadangi dominuoja polinesočiosios riebiosios rūgštys, aliejus gana jautrus temperatūrai. Nešildyti daugiau nei iki 90°C.

Butelio apačioje leidžiamos natūralios nuosėdos.

Sudėtis: aliejus iš juodųjų kmynų (Nigella Sativa) sėklų.

Kilmės šalis:
Indija
Gamintojo šalis:
Didžioji Britanija
Kiekis:
100 ml
Panašios prekės
Laikinai neturime
Ajurveda24 rekomenduoja
Laikinai neturime
Laikinai neturime
Laikinai neturime