Katalogas
Kvapioji ferula su ožrage Asafetida, malta, Classic Ayurveda, 70 g
Asafetida (kvapioji ferula) ir ožragė, malta, Classic Ayurveda, 70 g
  • Asafetida (kvapioji ferula) ir ožragė, malta, Classic Ayurveda, 70 g

Kvapioji ferula su ožrage Asafetida, malta, Classic Ayurveda, 70 g

Asafetida – kvapioji ferula – aromatingi augalo Ferula Asafetida šaknų sakai, kvapu ir skoniu primena česnaką. Be ryžių ir kvietinių miltų priemaišų.

495 €

Pirkdami šią prekę Jūs galite gauti 4 lojalumo taškų lojalumo taškų. Jūsų krepšelyje iš viso bus 4 lojalumo taškų , kuriuos galėsite konvertuoti į nuolaidų kodą, kurio vertė 0,12 €.

Prieinamumas: 6 Vnt.
Prekės kodas: 18081

Kvapioji ferula (dar vadinama Asafetida) pasižymi aštroku, unikaliu skoniu ir ryškiu kvapu, todėl net ir nedidelis jos žiupsnelis jūsų patiekalams suteiks nepakartojamą aromatą.

Jis ypač išryškėja prieš tai apkepinus ją įkaitintame ghi arba aliejuje. Pakepinta su kitais prieskoniais puikiai tinka lešių sriuboms, daržovių patiekalams, aštriems vaisių padažams pagardinti.

Lietuvoje dažniausiai naudojamas asafetidos mišinys su ryžių miltais ir ciberžole. Jei naudosite grynąją – dėkite jos perpus mažiau. Asafetidos aromatas primena iš vienos pusės fermentinį stipraus aromato sūrį, gal kiek juoduosius triufelius, iš kitos pusės, svogūną ir česnaką. Asafetidos aromatas savo sieringų junginių dėka yra artimas svogūninių šeimai, t.y tie patys eteriniai aliejai, o taip pat asafetidai būdingi di-, tri- ir tetrasulfidai.

Asafetidos buvimas maiste imituoja kiaušinius, česnakus, svogūnus, mėsą, triufelius (grybus). Asafetida yra naudojama paprastai labai mažais kiekiais, siekiant suteikti sūriems, aštriems, o kartais ir saldiems patiekalams savitą pikantišką aromatą. Ruošiant su asafetida, paimkite šiek tiek jos miltelių ir paskrudinkite kelias sekundes karštuose riebaluose kartu su kitais prieskoniais prieš dedant į patiekalą. Dėkite asafetidą į ankštinių ir bulvių, ryžių, mišrių daržovių patiekalus, keptus užkandžius. Kadangi grynos, su ryžių miltais nesumaišytos, asafetidos aromatas daug aštresnis ir intensyvesnis nei parduodamos miltų mišinyje, naudokite jos patiekalui perpus mažiau.

Indijoje asafetida yra vartojama labai plačiai. Tai - esminis maisto ingredientas, o sunkiau virškinami patiekalai, tokie, kaip ankštinių ar bulvių, visuomet turėtų būti ruošiami su ja. Asafetidos skonis aštrus ir karštas, ji didina apetitą, uždega virškinimo ugnį, tonizuoja, asafetidos naudojimas maiste neleidžia žarnyne kauptis dujoms - meteorizmui, ir palengvina maisto virškinimą.

Ajurveda asafetidai priskiria pačias stipriausias antimikrobines ir baktericidines savybes.

Šis Pietryčių Azijos prieskonis turi būti kiekvienoje virtuvėje. Jis daugiausia naudojamas kartu su imbieru, kardamonu ir akmens druska. Jis tiekiamas kaip milteliai arba pasta.

Dėl savo stipraus česnako kvapo, geriausia laikyti asafetidą hermetiškame, uždarame inde. Skirtingai nuo česnako jis neturi tamasinės (bukinančios) įtakos protui ir jausmams. Pagal Ajurvedą asafetida stiprina agni (virškinimo ugnį) ir ramina Vata došą (oro / eterio elementas).

Pagal ajurvedą vaistinė ožragė stiprina agni (virškinimo ugnį), be skatina Pita došą (ugnies/vandens stichija). Vaistinės ožragės sėklos yra šiek tiek kartaus skonio ir neturėtų būti vartojamos nėštumo metu.

Alavo indelis su didelėmis ir mažomis skylutėmis.

Sudedamosios dalys: asafetida (30%)*, ožragė (70%)*.

* Iš ekologinių žemdirbystės ūkių

Kilmės šalis: Non-EU

Alergenai: sudėtyje pažymėti paryškintai.

Laikymo sąlygos: laikyti sausoje, vėsioje vietoje

Grynasis kiekis: 70 g

Geriausia iki: žiūrėti ant pakuotės

Gamintojas: AMLA Natur Vertriebs GmbH, Vokietija

Veganams tinkama:
Taip
Kilmės šalis:
Vokietija
Svoris / Kiekis:
70 g
Receptai

Trinta moliūgo ir morkų sriuba

Dažniausiai gaminant sriubą daržoves tiesiog dedame į sultinį ir verdame. Šį kartą nusprendžiau daržoves iškepti orkaitėje ir tik tada dėti į sultinį. Sriuba...
Skaityti plačiau

Morkų kepsneliai

Tai yra labai, labai skanūs kepsneliai. Net vaikas pasakė (kuris neįsivaizduoja kotleto be mėsos), kad šiandien ypatingai skaniai pavalgė. Juos galima tiekti kaip...
Skaityti plačiau

Trinta morkų sriuba su imbieru

Tai yra labai skani, šildanti sriuba. Kaip tik tokiam orui. Atrodo kas čia tokio, juk tai tik morkos. Bet tinkamai parinkti prieskoniai neatpažįstamai pakeičia tokio...
Skaityti plačiau

Bulvių traškučiai

Skaniausi ir sveikiausi bulvių traškučiai yra pagaminti namie. Man labiau patiko saldžiųjų bulvių, o mano princesei – tradiciniai.
Skaityti plačiau

Ryžiais ir riešutais įdarytos paprikos

Savaitgalio pietums – ryžiais, daržovėmis ir riešutais įdarytos paprikos, troškintos pomidorų padaže. Pasakiškai skanu! Taip pagaminti ryžiai būtų...
Skaityti plačiau

Sambar Dal

Sambar Dal – sotus ir labai skanus troškinys. Indijoje šis troškinys patiekiamas, užpiltas ant ryžių ir su indiška duona.Klasikinis...
Skaityti plačiau

Avinžirnių miltų sklindžiai su pomidorais

Avinžirnių miltai išsiskiria originaliu ir subtiliu skoniu. Savo sudėtyje turi daug angliavandenių, ir, palyginus su kitomis miltų rūšimis – daug baltymų. Ir...
Skaityti plačiau

Salotos „Kisir“

Tai labai populiarus patiekalas Turkijoje, Izraelyje ir kaimyninėse šalyse. Kisir salotos man dabar yra vienas iš skaniausių patiekalų su bulguru. Šios...
Skaityti plačiau

Kopūstų salotos „Gobhi pachadi“

Įdomios, pikantiškos ir labai skanios salotos. Jos puikiai tiks pietų dėžutei į darbą.
Skaityti plačiau

Žiedinių kopūstų troškinys su žirneliais

Aš esu didelė daržovių troškinių gerbėja. Šis troškinys sotus ir prieskonių deka labai skanus ir kvapnus.
Skaityti plačiau
Ajurveda24 rekomenduoja
Visos prekės